Στρες ο εχθρός της ομορφιάς!

Σας έχει τύχει να βγάλετε ένα σπυρί πριν από ένα μεγάλο ραντεβού; Η να παρατηρήσετε τριχόπτωση σε περιόδους με βεβαρημένο πρόγραμμα. Ε λοιπόν δεν είναι σύμπτωση! Οι δερματολόγοι βρήκαν ότι όταν έχετε άγχος, το σώμα σας ελευθερώνει μια ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη. Ο " Flor Mayoral, MD, ένας δερματολόγος στο Νότιο Μαϊάμι αναφέρει συγκεκριμένα  

"Όταν αυξάνονται τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα μας, αυξάνεται η λιπαρότητα στο δέρμα μας και μερικές φορές αυτό προκαλεί ακμή ακόμη και σε άτομα που ποτέ τους, ούτε καν στην εφηβεία, δεν είχαν ακμή. Άνδρες και γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν ακόμη και αλωπεκία όταν βρίσκονται υπό πίεση. "
Οι δερματολόγοι γνωρίζουν ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση, ξέσπασμα ακμής, και πολλά άλλα προβλήματα. Αυτές οι εκδηλώσεις του στρες με την σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο άγχος και τα συμπτώματα να επιδεινωθούν δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

Υπάρχουν όμως ορισμένα εύκολα και πρακτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το στρες στη ζωή σας.
1. Να είστε ρεαλιστές και να μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι, ούτε βέβαια να περιμένετε και από τους άλλους γύρω σας να είναι τέλειοι και αλάνθαστοι.
2. Μην υπερφορτώνετε το πρόγραμμα σας! Σταματήστε μια δραστηριότητα ή ακόμη και δύο όταν αρχίσετε να κουράζεστε υπερβολικά και να αγχώνεστε.
3. Φροντίστε να κοιμόσαστε καλά και αρκετά το βράδυ.
4. Τακτική άσκηση. Η άσκηση απελευθερώνει στο σώμα μας ενδορφίνες που μας φτιάχνουν την διάθεση και συνεπώς μας βοηθούν στην διαχείριση του στρες. Δεν χρειάζονται υπερβολές ή πίεση.
5. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή.
6. Μάθετε να βρίσκετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε από το καθημερινό σας πρόγραμμα με κάποια δραστηριότητα που απολαμβάνετε πχ διαβάζοντας ένα βιβλίο ακούγοντας μουσική ή απολαμβάνοντας ένα ωραίο χαλαρωτικό μπάνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.