Η Κανέλλα- Φίλος της υγείας και της ομορφιάς!

Κανέλλα
Η κανέλλα με το χαρακτηριστικό άρωμά της και τη ζεστή πικάντικη γεύση της είναι ένα από τα πιο ωραία μπαχαρικά της γλυκιάς κουζίνας. Η ιδιότητες της όμως ξεπερνούν την αρωματική και γευστική της χρήση. Η κανέλλα αποδεδειγμένα μειώνει το σάκχαρο του αίματος ενώ παράλληλα μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Όσοι πάσχουν από διαβήτη των ενηλίκων, μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να ρυθμίσουν το σάκχαρο τους. Μόλις ένα γραμμάριο
ημερησίως τον μειώνει κατά 20%.
Ο γνωστός παγκοσμίως δερματολόγος Πέρικον στο βιβλίο του Δείξτε νεώτεροι Ζήστε περισσότερο το συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα διατροφής του επειδή ένα από τα κλειδιά της παύσης των σημαδιών της γήρανσης σε πρόσωπο και σώμα, είναι η ρύθμιση του σακχάρου του αίματος (Ο Πέρικον έχει τονίσει ιδιαίτερα τις βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης στην υγεία και την ομορφιά μας). Ενδιαφέρον επίσης όπως αναφέρει είναι ότι «η εισπνοή και μόνον του αρώματος της κανέλλας, βελτιώνει την γνωσιακή επεξεργασία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της προσοχής, της μνήμης και της οπτικοκινητικής ταχύτητας. »
Λόγω της θερμαντικής της cinnamonsmallικανότητας συστήνει επίσης για τώρα τον χειμώνα αφέψημα από μπαστουνάκια κανέλλας και φρέσκο τζίντζερ ιδίως αν αισθανθείτε ότι κάποια ίωση σας τριγυρίζει. Δοκιμάστε το με μέλι και λεμόνι για ένα έξτρα τόνωση αλλά και γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.