Πιπέρι-Το Παρεξηγημένο Μπαχαρικό!

Με αφορμή την αρνητική γνώμη που διατυπώθηκε κατά το πασχαλινό τραπέζι για τα καρυκεύματα και ιδιαίτερα για το «καημένο» το μαύρο πιπέρι θέλησα να γράψω δυο λογάκια ως συνήγορος αυτού του τόσου αδικημένου μπαχαρικού. Εκτός από  παθολογικές περιπτώσεις όπου η χρήση των μπαχαρικών απαγορεύεται όπως πχ στο έλκος και διαφόρες άλλες στομαχικές και εντερικές παθήσεις σε υγιή άτομα το μαύρο πιπέρι είναι εξαιρετικά ευεργετικό στην διαδικασία της πέψης και όχι μόνο!
Συγκεκριμένα ο γνωστός δερματολόγος Perricone και συγγραφέας πολλών βιβλίων στο βιβλίο του «Δείξτε νεώτεροι Ζήστε περισσότερο» αναφέρει τα εξής:

• Με το που γευόμαστε το μαύρο πιπέρι διεγείρεται η έκκριση του υδροχλωρικού οξέος, γεγονός που προάγει την πέψη, ειδικά των πρωτεϊνών.
• Έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση.
• Ο εξωτερικός φλοιός του προάγει την διάλυση των λιποκυττάρων.
• Μια φαινόλη του μαύρου πιπεριού που καλείται πιπερίνη είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας ο οποίος προάγει την απορρόφηση πολλών βιταμινών, αμινοξέων, μετάλλων και αντιοξειδωτικών
• Ορισμένες έρευνες απέδειξαν ότι το πιπέρι αναστέλλει την ανάπτυξη στερεών όγκων


Έτσι όχι μόνο δεν πρέπει  να αποφεύγουμε το πιπέρι αλλά νομίζω πως όλα τα παραπάνω που αναφέρει o Perriccone είναι αρκετά σημαντικοί λόγοι  για να το χρησιμοποιούμε, με μέτρο πάντοτε, ως καθημερινό μπαχαρικό στην διατροφή μας! 

Έξτρα συμβουλές.
Προτιμήστε φρέσκο πιπέρι με τη μορφή ολόκληρων φρέσκων σπόρων γιατί έτσι διατηρεί τη φρεσκάδα και το άρωμά του.
Καλύτερα να προσθέτετε το πιπέρι στο τέλος του μαγειρέματος.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5:36 μ.μ.

    5 FACTOR DIET PLAN - really working free solution. Lose weight with pleasure! Thank you for visiting!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.