Μάθημα Αισιδοξίας για Όλες μας!


Μήπως νιώθετε ότι η ζωή σας φέρθηκε άδικα, ότι το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σας και η μοίρα σας έχει βάλει στο μάτι και δεν σας αφήνει να δείτε μια άσπρη μέρα! Ξανασκεφτείτε το.... Μήπως εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να δραματικοποιούμε καταστάσεις, να μιζεριάζουμε ακατάπαυστα, να το βάζουμε κάτω με το παραμικρό και το χειρότερο να κάνουμε λάθος επιλογές και μετά να χρεώνουμε άλλους για τα λάθη μας; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα στην ζωή μας από τον ακατάπαυστο αρνητισμό και τον φαύλο κύκλο που δημιουργεί.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί υπάρχουν άνθρωποι με όλα τα καλά του κόσμου που είναι δυστυχείς και μονίμως κατηφείς και άλλοι αν και όχι τόσο ευνοημένοι από την ζωή το χαμόγελο και η ευτυχία είναι ζωγραφισμένα σχεδόν μόνιμα στο πρόσωπό τους; Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι για αυτήν την διαφοροποίηση στον τρόπο που ο καθένας μας αντιμετωπίζει την ζωή. Ίσως να πηγάζει από εμπειρίες των παιδικών μας χρόνων, ίσως η εξήγηση να βρίσκεται στα γονίδια του καθενός μας, ίσως σε έμμεσες επιδράσεις από το οικείο περιβάλλον, το πιθανότερο δε, να οφείλεται σε έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω. Δυστυχώς προβλήματα όλοι μας αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας κατά καιρούς αυτό είναι βέβαιο, άλλες φορές ασήμαντα και άλλες φορές πιο δύσκολα ίσως και δυσβάσταχτα. Θα πρέπει όμως ο καθένας μας τελικά να συνειδητοποιήσει, ότι αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις καταστάσεις στις οποίες πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι μπορούμε να επιλέξουμε παρ' όλα αυτά τον τρόπο με τον οποίο  θα τις αντιμετωπίσουμε και θα τις χειριστούμε.

Τις περισσότερες φορές πάντως στην ζωή μας μιζεριάζουμε και πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό για ασήμαντα πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι σπάνιοι άνθρωποι που αν και χτυπημένοι από την ζωή με τον χειρότερο τρόπο η θετική τους ενέργεια είναι τόση που όχι μόνο είναι διαμάντια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας αλλά σου φέρνουν δάκρυα συγκίνησης με την δύναμη της ψυχής τους. Αφιερωμένο το παρακάτω βίντεο,  με πολύ αγάπη σε όλες τις φίλες μου και ιδιαίτερα σε αυτές που μου είναι λίγο παραπονιάρες με την ζωή τους....Να ευχαριστήσω τον "συνάδελφο" blogger  Τάκη   που δημοσίευσε στο blog  του το βίντεο με τον Nick και είχα την ευκαιρία να μάθω γι' αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που με το μεγαλείο της εσωτερικής του δύναμης μας δίνει κυριολεκτικά ένα μάθημα ζωής.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά για τα εύστοχα άρθρα σου. Ένα βραβείο σε περιμένει
    http://all-about-arts-gr.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Νεμεciς που με τίμησες με το βραβείο One Lovely Blog Award και για τα καλά σου λόγια!! Ανταποδίδω με όλη μου την καρδιά για την τόσο αξιόλογη προσπάθεια σου να μας παρουσιάζεις πολύ νόστιμες αλλά και ταυτόχρονα υγιεινές συνταγές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.