Κάσιους: Μια Υγιεινή Απόλαυση.

Τα κάσιους είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο εύγευστους ξηρούς καρπούς αλλά και ταυτόχρονα ένας πολύτιμος σύμμαχος της υγείας μας. Περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, είναι  γεμάτα από πολυάριθμα φυτοχημικά που συμβάλλουν στην προστασία από διάφορες ασθένειες και καρκίνο. Λόγω των καλών λιπαρών που περιέχουν όταν καταναλώνονται με μέτρο βοηθούν στην ρύθμιση του βάρους.
Τα μονοακόρεστα λιπαρά δε, που περιέχει, σε συνδυασμό με δίαιτα χαμηλών λιπαρών, μπορούν να
μειώσουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Επίσης ως καλή πηγή μαγνησίου, τα κάσιους βοηθούν στην καλή λειτουργία των νεύρων και των μυών και συμβάλλουν στην προσπάθεια καταπολέμησης του άγχους.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε μπροστά σε ένα μπολ με κάσιους μην αισθανθείτε ενοχές που υποκύψατε στον γευστικό πειρασμό τους!
Μερικά χρήσιμα διατροφικά στοιχεία
Τα 100 γρ. ωμού καρπού αποδίδουν 12 mg νατρίου, αλλά και πάνω από 37% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ψευδαργύρου (μόλις 1/4 του φλιτζανιού περιέχει 0.76 mg ψευδαργύρου). Επίσης 1/4 φλιτζανιού κάσιους (περίπου 35 γρ.) δίνουν 89 mg μαγνησίου και 168 mg φωσφόρου, ενώ παράλληλα αποτελούν καλή πηγή τρυπτοφάνης. Η ίδια ποσότητα εξασφαλίζει στον οργανισμό το 37,4% των μονοακόρεστων λιπαρών που χρειάζεται μέσα στο 24ωρο, του παρέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2.Β3, Β6), βιταμίνη Ε και φoλικό οξύ (23.70 mcg). Στις ευεργετικές ουσίες προσθέστε το ασβέστιο (15,41mg), το ποτάσιο (193 mg) και λάβετε υπόψη ότι τα κάσιους είναι μια από τις πολύ καλές πηγές του σπάνιου σεληνίου (4mcg).
Πηγές πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.