Βιταμίνη D: Ασπίδα κατά της γρίπης.

Με το άνοιγμα των σχολείων και την διάχυτη ανησυχία για την γρίπη των χοίρων έκανα μια έρευνα στο διαδύκτιο για φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σε πάρα πολλές ιστοσελίδες με σχετικά θέματα προτείνεται, εκτός βέβαια της σχολαστικής υγιεινής που όλοι ήδη γνωρίζουμε, και η λήψη βιταμίνης D. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη βιταμίνη
ενισχύει κατά πολύ την αντίσταση του οργανισμού μας απέναντι στο ιό. Άλλωστε ένας λόγος που τον χειμώνα κολλάμε πιο εύκολα την γρίπη είναι, ότι λόγω της περιορισμένης ηλιοφάνειας, το σώμα παράγει λιγότερο βιταμίνη D και έτσι είμαστε πιο ευάλωτοι.

Ο καλύτερος τρόπος για να λάβουμε αρκετή ποσότητα της βιταμίνης είναι το μουρουνέλαιο που την περιέχει σε φυσική μορφή μαζί με την βιταμίνη Α και τα Ω3. Επειδή βέβαια η γεύση του είναι κάπως....... προσωπικά έχω πάρει τις κάψουλες έτσι ώστε να μπορώ να το δίνω και στα παιδιά. Μια κάψουλα μόλις την ημέρα είναι αρκετή. Πάντως καλό θα είναι όσες μέρες έχει ηλιοφάνεια να το εκμεταλλευόμαστε γιατί αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος σύνθεσης της βιταμίνης D!

Ιστοσελίδες που συμβουλεύτηκα

http://www.naturalnews.com/024982_Vitamin_D_influenza_the_flu.html
http://naturalmedicine.suite101.com/article.cfm/natural_ways_to_prevent_swine_flu
http://www.medicalnewstoday.com/articles/51913.php
http://www.foodconsumer.org/newsite/Nutrition/Vitamins/270820090705_canada_looks_at_vitamin_d_for_swine_flu_protection.html
http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Canada-examines-vitamin-D-for-swine-flu-protection/
http://www.whale.to/a/cannell.html

2 σχόλια:

 1. Αγαπητή Μαρία,

  Η συμβολή σου στην ενημέρωσή μας πραγματικά είναι πολύτιμη.
  Και γω είχα ακούσει για το μουρουνέλαιο και εφόσον υπάρχει σε κάψουλα για τα παιδιά ακόμη καλύτερα.

  Εμάς δε μας παχαίνει?

  Σ' ευχαριστώ.
  Αρετή Κουτσογιώργου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ίσα ίσα Αρετή! Τα Ω3 που περιέχει, όπως και όλα τα καλά λιπαρά, είναι πολύτιμα για την σιλουέτα μας. Για την ακρίβεια, βοηθούν το σώμα μας να μεταβολίζει καλύτερα τα λίπη της διατροφής μας και να χάνουμε πιο εύκολα βάρος. Έτσι "με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια" :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.