Προσοχή στο ποπ κορν του σινεμά!

Τo Ποπ κορν θεωρείτε ένα υγιεινό σνακ και είναι πράγματι εάν η πρώτη ύλη του είναι μόνο το απλό καλαμπόκι. Δυστυχώς όμως το έτοιμο ποπ κορν που πωλείτε στο σινεμά βρίθει λιπαρών θερμίδων μιας και για να του δώσουν την υπέροχη μοσχομυριστή γεύση του και άρωμα το κάνουν «μπάνιο» στην κυριολεξία σε κορεσμένα λιπαρά! Μια μεγάλη συσκευασία μπορεί να περιέχει περίπου από 900- 1100 ίσως και παραπάνω θερμίδες.

Πρόσφατη αμερικανική μελέτη που έγινε από το Center of Science and Public Interest (CSPI), έδειξε ότι η κατανάλωσή ποπ κορν
σε συνδυασμό με κάποιο αναψυκτικό, ισοδυναμεί με τη κατανάλωση τριών μεγάλων χάμπουργκερ! Αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι ένα ποπ- κορν μεσαίου μεγέθους και ένα αναψυκτικό περιέχουν 1.200 θερμίδες και κορεσμένο λίπος 60 γραμμαρίων.

Η διατροφολόγος του CSPI, Jayne Hurley, σε συνέντευξή της δήλωσε
«Το λίπος που περιέχεται στην εν λόγω τροφή είναι ίσο με μια ράβδο βουτύρου και οι θερμίδες ισοδυναμούν με δύο ράβδους βουτύρου.»
Μην ξεγελιέστε λοιπόν στο σινεμά και τσιμπολογάτε ανέμελα το «υγιεινό» ποπ κορν. Πρόκειται καθαρά για περίπτωση δούρειου ίππου με τις θερμίδες ύπουλα κρυμμένες στο αθώο κατά τα άλλα αυτό σνακ.

Δείτε εδώ και το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.