Φυσική άσκηση: Η απάντηση στο γονίδιο της παχυσαρκίας!


Είναι γνωστό πως η φύση δεν έχει ένα και μοναδικό καλούπι για το κάθε είδος συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου! Μερικές φορές, ιδίως όταν οι παρεκκλίσεις από το μέσο όρο είναι μεγάλες η όταν αφορούν θέματα υγείας, οι άνθρωποι νιώθουν αδικημένοι και μειονεκτικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το άτιμο το γονίδιο της παχυσαρκίας που
για πολλά άτομα αν και τρέφονται όπως ο περισσότερος κόσμος καταλήγουν με πολύ περισσότερα κιλά. Γνωρίζουμε όλοι επίσης άτομα με τέλειο μεταβολισμό που ότι και εάν τρώνε δεν βάζουν γραμμάριο!!! Τι αδικία πράγματι…..

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας όμως με έμφαση στην εύκολη και καθιστική ζωή σε συνδυασμό πάντα με την ακατάλληλη διατροφή είναι ίσως πολύ πιο σημαντικός παράγοντας στην εμφάνιση παχυσαρκίας, παρά το ένοχο γονίδιο.

Αμερικανοί ερευνητές μετά από εκτεταμένη μελέτη μίας ομάδας 704 εθελοντών Άμις* (ομάδες ατόμων που ζουν σχεδόν πρωτόγονα) από την Πενσιλβανία βρήκαν πως η έντονη φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με γενετική προδιάθεση παχυσαρκίας.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι Άμις ήταν φορείς του γονιδίου παχυσαρκίας αλλά είχαν ταυτόχρονα έντονη φυσική δραστηριότητα, είχαν αντίστοιχο σωματικό βάρος με όσους δεν ήταν φορείς του “ένοχου” γονιδίου.

Αυτή η μελέτη αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι η διατροφή από μόνη της δεν είναι το καταλληλότερο όπλο κατά της παχυσαρκίας και ότι η σωματική άσκηση μπορεί να “νικήσει” το εμπόδιο της γενετικής προδιάθεσης.

*Οι Άμις είναι, χωρίς τη χρήση αυτοκινήτων ή ηλεκτρικού ρεύματος, με πολλούς εξ' αυτών να χρησιμοποιούν ακόμα ζώα για τη μετακίνησή ή την καλλιέργεια των χωραφιών τους.


Τα στοιχεία της έρευνας από:
http://www.reuters.com/article/idUSN0846769020080909

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.