Κρέμα κατά της ακμής με ....μητρικό γάλα!

Καλά νέα για όσους υποφέρουν από ακμή. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό του μητρικού γάλακτος που ονομάζεται λαυρικό οξύ και το οποίο βρίσκεται και στο λάδι της καρύδας, έχει την ιδιότητα να καταπολεμά την ακμή. Σκοπεύουν λοιπόν να φτιάξουν μια κρέμα θεραπείας της ακμής με αυτά τα συστατικά και οι προσδοκίες είναι πράγματι υψηλές.

Οι κλινικές δοκιμές για την νέας κρέμα προσώπου
σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν σύντομα, χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις που αφορούν την έγκριση δοκιμών μιας και τα κύρια συστατικά του είναι φυσικά και ήδη εγκεκριμένα.

Η ερευνήτρια Ντισάγια Πορνπαταναναγκούλ τελειόφειτη του τμήματος βιοχημείας του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνιας,( UC San Diego Jacobs School of Engineering) στην οποία ανήκει η ανακάλυψη, αναφέρει συγκεκριμένα πως:

«τα νέα ευρήματα δίνουν ελπίδα σε εκατομμύρια εφήβους. Τα προβλήματα ακμής απασχολούν ποσοστό μεγαλύτερο του 85% των εφήβων και οι υπάρχουσες θεραπείες συνδέονται με παρενέργειες, τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε με τη χρήση του φυσικού αυτού οξέος».
Η Πορνπαταναναγκούλ ανέπτυξε επίσης και ένα έξυπνο διαδερμικό σύστημα με χρυσά νανοσωματίδια τα οποία συνδέονται με τα μόρια του λαυρικού οξέος. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να μεταφέρει το λαυρικό οξύ βαθιά στους πόρους του δέρματος προκειμένου να εξοντώσει αποτελεσματικά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

Τα νέα μοιάζουν ελπιδοφόρα πράγματι για όσους υποφέρουν από ακμή μιας και οι ερευνητές φαίνονται πολύ αισιόδοξοι για την δράση του συγκεκριμένου οξέος. Υπομονή λοιπόν, για όλους τους πάσχοντες μέχρι  να κυκλοφορήσει η κρέμα....

Τις πληροφορίες τις διάβασα στην σελίδα
www.medicalnewstoday.com/articles/185579.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.