Ευρυαγγείες: Συμβουλές για την Αντιμετώπισή τους.

Το τελευταίο διάστημα πολλές φίλες αναγνώστριες μου ζήτησαν να ψάξω το θέμα σχετικά με τις ευρυαγγείες.  Το θέμα αποδείχτηκε πολύπλοκο μιας και η αντιμετώπιση των ευρυαγγειών  είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση αλλά μπόρεσα τελικά να συγκεντρώσω κάποιες πληροφορίες,  σχετικά με πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης επεμβατικούς αλλά και πιο φυσικούς καθώς και μερικές ακόμα
χρήσιμες συμβουλές . 

Επεμβατικές Θεραπείες
Υπάρχουν 2 είδη επεμβατικών θεραπειών για το  πρόσωπο και το σώμα  οι οποίες εφαρμόζονται ανάλογα με το εύρος των ευρυαγγειών

Α) Η Σκληροθεραπεία: Η οποία είναι ενέσιμη θεραπεία που εφαρμόζεται με έγχυση ουσιών στις μεγάλες έντονες ευρυαγγείες,. Στην σκληροθεραπεία ο γιατρός εγχέει ένα διάλυμα στην  φλέβα που προκαλεί τα τείχη της  φλέβας πρώτα  να πρηστούν, κατόπιν να ενωθούν, και μετά να σφραγίσει. Έτσι σταματά η ροή του αίματος και η λειτουργία της σταματά. Σε λίγες εβδομάδες, η φλέβα ξεθωριάζει. Μπορεί όμως να χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία περισσότερο από μία φορά.
Αυτή η θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική εάν γίνει με τον σωστό τρόπο και δίνει 50 με 90 τοις εκατό βελτίωση.
Β) Θεραπεία με laser: Το Λέιζερ είναι μια  επεμβατική και  συνηθισμένη θεραπεία για τις ευρυαγγείες και κιρσούς που χρησιμοποιεί έντονες ακτίνες φωτός για να εξασθενίσει τις παθούσες φλέβες. Παραδοσιακά, η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τις μικρότερες φλέβες στο πρόσωπο και το ανώτερο σώμα, αλλά προσφάτως ανεπτυγμένα η τεχνολογία έχει κάνει τη διαδικασία βιώσιμη για φλέβες στα πόδια. 
Επειδή η εγχείρηση με λέιζερ είναι ελάχιστα επεμβατική, γρήγορη και δεν απαιτεί τομή ή την χρήση  βελόνας, είναι μια δημοφιλής επιλογή για να απαλλαγούμε από ευρυαγγείες και φλεβίτιδα. Περισσότερες από μία όμως θεραπείες μπορεί να είναι απαραίτητες για την πλήρη εξαφάνισή τους.


Φυσική μέθοδος με  δραστικά  εκχυλίσμάτα
Για τις διάφορες κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είμαι πολύ επιφυλακτική. Στο διαδίκτυο η μόνη που ίσως αξίζει ίσως να δοκιμάσετε είναι  η CapiDerm Rx® Spider Veins Treatment  από το site Skinenergizer.


 Μερικές ακόμα χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη αγγειακή υγεία

• Αποφύγετε την ορθοστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό θα μειώσει την πίεση των βαλβίδων στις φλέβες των ποδιών σας. Εάν είστε έγκυος, η το επάγγελμά σας βάζει πολλή πίεση στα πόδια σας, να φοράτε ταειδικά καλσόν η επιδέσμους υποστήριξης.
• Ενώ στέκεστε, σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας  σηκώνοντας τις  φτέρνες σας από το πάτωμα. Επαναλάβετε είκοσι φορές, χαλαρώστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια επαναλάβετε. Η άσκηση αυτή αυτό θα ενισχύσει τους μυς σας, στην γάμπα και βελτιώνει την κυκλοφορία.
• Το σταύρωμα των ποδιών μπορεί να επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημά σας. Αποφύγετε το όσο μπορείτε.
• Η θερμότητα διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα οι φλέβες να είναι περισσότερο ορατές μετά από ζεστό ντους ή μπανιέρες. Δοκιμάστε καλύτερα το δροσερό, γρήγορο ντους. Ψυχρά επιθέματα μπορούν επίσης να μειώσουν προσωρινά την εμφάνιση των φλεβών.
• Όταν ξαπλώνετε όποτε είναι δυνατόν τοποθετήστε  τα  πόδια σας  ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα. Η θέση αυτή μειώνει την πίεση στα πόδια σας.
• Το επιπλέον βάρος μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα. Η άσκηση και διατροφικές αλλαγές για να χάσετε  βάρος είναι πολύ ωφέλιμο  για την ανακούφιση της φλεβίτιδας.
• Η δυσκοιλιότητα είναι μια από τις κύριες αιτίες των διογκομένων φλεβών και ο λόγος αν και όχι προφανής έχει τεκμηριωμένη εξήγηση (η οποία χρειάζεται σχεδόν ένα άρθρο από μόνη της ). Οι γιατροί πάντοτε προτείνουν ως μέρος ενός θεραπευτικού προγράμματος μια διατροφή χαμηλή σε λίπη και απλούς υδατάνθρακες και υψηλή σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτή η διατροφή προάγει την υγεία για όλο το σώμα, και, σε περιπτώσεις  δυσκοιλιότητας, η πλούσια σε ίνες διατροφή προάγει την «κανονικότητα»..

Βιταμίνες χρήσιμες για ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος.
 1. Βιταμίνη Α, για την βελτίωση πυκνότητας του δέρματος
 2. Βιταμίνες Συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στη διατήρηση ισχυρών αιμοφόρων αγγείων.
 3. Βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή  που  ενισχύουν την κυκλοφορία, της επούλωση των πληγών, και ενισχύουν τα τοιχώματα των φλεβών.
 4. Ασβέστιο συμβάλει στην γενική τόνωση του φλεβικού συστήματος.
 5. Μαγνήσιο που βοηθά τις φλέβες και τις αρτηρίες να χαλαρώνουν βελτιώνοντας έτσι την ροή του αίματος
 6. Βιταμίνη Ε πάρτε 300 έως 800 IU, σε βαθμιαία αυξημένες δόσεις, για την προώθηση και τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η βιταμίνη Ε μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, στις γάμπες λόγω στένωση των αρτηριών.
 7. Βιταμίνη Κ κρέμα θα συμβάλει στην ενίσχυση των τριχοειδών αγγείων.
 8. Ψευδάργυρος για να βοηθήσει το σχηματισμό κολλαγόνου.

Άσκηση

Η άσκηση είναι ένα σημαντικός παράγοντας στην βελτίωση των ευρυαγγειών αφού βοηθά την προαγωγή της κυκλοφορίας και βελτιώνει τον τόνο μυών. Οι άνθρωποι με κιρσούς πρέπει προτιμούν μέτριας έντασης άσκηση, σε αντίθεση με πιο έντονες μορφές, όπως αεροβική γυμναστική υψηλής έντασης, τρέξιμο, επίπονη ποδηλασία ή άλλες δραστηριότητες που αυξάνουν την πίεση του αίματος στις φλέβες. Περπάτημα, ήπιες ασκήσεις με βάρη, χαμηλής έντασης αερόμπικ και το κολύμπι είναι μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις.
Δεδομένου επίσης  ότι με το πέρασμα του χρόνου, χάνουμε τον μυϊκό τόνο και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Οι φλέβες που βρίσκονται υπό πίεση έχουν μια τάση να διογκώνονται προς  τα έξω και έτσι να γίνετε αισθητή η φλεβίτιδα. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που θα ενισχύσει τον μυϊκό τόνο των ποδιών θα συμβάλει στην ανακούφιση της φλεβίτιδας. Εάν επιμείνετε για αρκετούς μήνες, θα μειώσετε γενικά και την εμφάνιση και τον πόνο που συχνά συνδέεται με τη φλεβίτιδα.

Καλλυντική κάλυψη

Τέλος μέχρι να μειώσετε ή να εξαφανίσετε τις ευρυαγγείες δοκιμάστε και το αδιάβροχο καλυπτικό της coverderm για τις ευρυαγγείες και γενικά δυσχρωμίες του σώματος. Θα σας βοηθήσει να βγείτε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην παραλία και να φορέσετε το κοντό φορεματάκι σας χωρίς κανένα ας πούμε κόμπλεξ. Άλλωστε  μην ξεχνάτε ουδείς τέλειος !

Αυτά λοιπόν σχετικά με τις ευρυαγγείες!  Με παίδεψε αρκετά το θέμα  αλλά πιστεύω πως συγκέντρωσα ότι καλύτερο υπάρχει σχετικά χωρίς να σας ζαλίσω με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. 

Να διευκρινίσω πως ότι αναφέρω είναι συλλογή πληροφοριών από δεκάδες διαφορετικές επιστημονικές πηγές,  με λεπτομερή ασφαλώς διασταύρωση, προσεκτικό ξεκαθάρισμα,  ταξινόμηση, και απλά δομημένη παρουσίαση,  συν  βεβαίως την συνέντευξη της Κ. Κοέν την οποία ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο της και για την συνεισφορά της.  Σε καμιά περίπτωση δεν έχω τις ιατρικές γνώσεις για να  μπορώ να εκφέρω οποιαδήποτε άποψη και περαιτέρω συμβουλή πάνω στο θέμα. Εάν βέβαια θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από κάτι που δούλεψε για εσάς  η και το αντίθετο βέβαια  μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια. 

21 σχόλια:

 1. kalhspera tha hthela na kserw an kapoios exei tash k klhronomikothta gia flevith uparxei problhma an kanei tattoo ssto pelma pou na anebei peripou ligo pio panw apo ton astragalo mporei na dhmiourghsei pio entono problhma sto sugkekrimeno shmeio h de paizei rolo????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατερίνα δεν γνωρίζω καθόλου σχετικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλημερα Μαρακι.Ελπιζω να εισαι καλα.εστειλα πριν μερες μηνυμα αλλα δεν δημοσιευτηκε οποτε θα ξανακανω την ερωτηση μου.Ειμαι εγκυος και απο μερα σε μερα περιμενω να γεννησω.μεχρι και στις αρχες του εννατου μηνα δεν ειχα καθολου ραγαδες ωσπου ξαφνικα εβγαλα στα πλαγια 4 κοκκκινες βουλεσ οι οποιες ειναι κοκκινες και τινουν να γινουν ραγαδες..καμια λυση να τισ προλαβω μετα τη γεννα?και κατι αλλο..Να βαλω μετα τη γεννα κορσε απο γονατο-μεση,οχι πως δε θα κανω γυμναστικη και διατροφη για να επανελθω εχω παρει 12 κιλα.Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγγελική με το καλό να υποδεχτείς το αγγελούδι σου! Τι γλυκιά στιγμή...
  Αν και η μητρότητα είναι σημαντικό κομμάτι κάθε γυναίκας καταλαβαίνω και την ανησυχία σου για τις ραγάδες. Μάλλον δεν πήρες είδηση το σχετικό άρθρο που έχω γράψει για την θεραπεία με τις ραγάδες διάβασε εδώ http://www.e-gynaika.com/2010/06/blog-post_5497.html
  Τα 12 κιλά είναι μια χαρά! Έχω γράψει αρκετά άρθρα για το πως να χάσεις αυτά τα κιλά και ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να σφίξει το σώμα. Για το κορσέ χρησιμοποίησε εάν θέλεις φια μικρό χρονικό διάστημα γύρω στις 15-20 μέρες. Υπάρχουν θεωρίες υπέρ και κατά αλλά για το αρχικό στάδιο πιστεύω πως μάλλον βοηθάει αλλά μετά πρέπει να ενεργοποιήσεις τους δικούς σου μυς με κατάλληλες ασκήσεις. Η πιο καλή άσκηση για την περίοδο μετά την λοχία είναι οπως το λέω το καμπούριασμα της γάτας. Στέκεσαι στα τέσσερα και καμπουριάζεις την πλάτη ροφώντας την κοιλιά εντονα προς τα μέσα έτσι σα να θέλεις να την κολλήσεις στην πλάτη. Με αυτό το τρόπο σφίγγεις και γυμνάζεις τους κοιλιακούς χωρίς να εντείνεις την πιθανή διάταση των κοιλιακών μυών που υφίστανται με το τέντωμα της εγκυμοσύνης.
  Μετά από δυο μήνες μπορείς να αρχίσεις και τα κλασσικά ροκανίσματα. Προσπάθησε επίσης κατα την διάρκεια της ημέρας όσο γίνεται πιο συχνά να ρουφάς την κοιλιά σου προς τα μέσα. Είναι ο πιο ήπιος αλλά και απορελεσματικός τρόπος για να αποφύγεις το μόνιμο και γνωστο ξεχείλωμα της κοιλιάς προς τα έξω. Έχω γεννήσει 4 παιδιά και ξέρω.... Η κοιλιά μου είναι πλάκα και όλοι απορούν από που τα έβγαλα :) Ακολούθησε αυτά τα κολπάκια και ασκήσεις και θα είσαι σαν καινούργια σε χρόνο ρεκόρ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγγελική μόλις δημοσίευσα ένα βίντεο με μια μητέρα που μετά την γέννηση του μικρού της έφτιαξε κορμάρα. Δες το εδώ http://www.e-gynaika.com/2010/09/miss-bikini.html
  Αφιερωμένο σε σένα αλλά και σε όλες της μητέρες που θέλουν να συνεχίσουν να νιώθουν όμορφες και ελκυστικές μετά από την εγκυμοσύνη τους.
  Ελπίζω να πάρεις κουράγιο και να εμπνευστείς :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. καλό μήνα σε όλους . Μαράκι και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος10:59 μ.μ.

  Μαρακι καλησπερα.Είσαι από λάρισα;;; Με λένε έλλη και μένω λάρισα.Ένα τα πολλά προβλήματα πού έχω και εγώ σαν γυναίκα είναι τα ενοχλητικά αισθητικά τριχειδή αγγεία τα οποία είναι χρώματος ρόζ και λόγω ορθοστασίας δημιουργήθηκε στον έναν μηρό μου κιρσός η λεγόμενη φλεβίτιδα,είναι σαν φίδι η εκτασή του πέρα απο το κάψιμο που νιώθω στο συγκεκριμένο πόδι είναι και το αισθητικό θέμα ιδίωσ το καλοκαίρι σκέφτομαι να κάνω λέηζερ που είναι καλύτερο να πάω σε έναν πλαστικό ή σε εναν αγγειοχειρούργο ;;;πόσο περίπου λές να πάει το μαλλί;;;Αν είσαι όντως από λάρισα και έχεις ακουστά κάποιον γιατρό αν θέλεισ στείλτο μου σε email -ellikioss@gmail.com συγνώμη αν σε κούρασα αλλά χρειάζομαι την βοηθειά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γειά σου Ελλη μου,
  από Λάρισα είμαι ναι. Ο πατέρας μου αφαίρεσε φλέβα πρόσφατα γιατί είχε μεγάλο πρόβλημα σε επέμβαση αλλά αυτό αφήνει σημάδι γιατί γίνεται τομή στην επιδερμίδα. Δεν νομίζω να θέλεις κάτι τέτοιο όμως. Αν ήταν μικρές φλεβίτσες θα σου έλεγα πλαστικό με μηχάνημα laser. Αφού όμως έχεις μεγάλη φλέβα σου προτείνω να το ψάξεις λίγο.
  Υπάρχει η μέθοδος με την σκληροθεραπεία και ίσως είναι η καλύτερη λύση για σένα. Καλύτερα λοιπόν να πας πρώτα σε αγγειοχειρούργο να δεις τι θα σου πει αυτός. Πήγαινε όμως μετά και σε κάποιον πλαστικό και να δεις τι θα σου προτείνει και αυτός.
  Πάρε γνώμες αρκετές πρώτα και μετά αποφασίζεις.
  Θα ρωτήσω και εγώ σε κάποιες επαφές που έχω και αν μάθω κάτι θα σου στείλω mail.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος9:53 μ.μ.

  Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΡΑΚΙ ....ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕΜΑΙΛ ΟΚ;;;ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΛΑΡΙΣΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ .ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος11:47 μ.μ.

  μαρακι η ελενη ειμαι .για να ειμαι ειλικρινησ δεν βασιζομαι στις κρεμες το προβλημα ειναι μεγαλο δεν φαινεται να αντιμετωπιζετε τοσο ευκολα παντωσς σ,ευχαριστω για το ενδιαφερον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οκ Ελένη μου, θα κοιτάξω τότε για τις άλλες λύσεις που έχουμε πει να σου προτείνω κάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μαριάννα7:30 μ.μ.

  Μαρία μου για την κρέμα varesil γνωρίζεις κάτι; διαφημίζεται πολύ στο διαδίκτυο για τα αποτελέσματα της και είναι εγκριμένη από την εε δεν ξέρω όμως αν είναι κι από FDA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;ΜΕΝΩ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΦΛΕΒΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Κ ΥΠΟΦΕΡΩ....ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΛΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ;;;;;;ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΕΛΕ Μ ΕΜΑΙΛ ΣΤΟ ELLIKIOSS@GMAIL.COM .Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Serraia έκανε ο πατέρας μου αφαίρεση φλέβας σε κάποιον καλό αλλά δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του. Θα τον ρωτήσω και θα σου στείλω mail.

   Διαγραφή
 14. ΜΑΡΑΚΙ ΕΙΜΑΙ Η ΣΕΡΡΑΙΑ ΜΗΝ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕΜΑΙΛ.Κ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ........ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Κ Ο ΠΑΤΕΡΣςΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ....Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Serraia λέγεται Κολοκωτρώνης (δεν θυμούνται το μικρό του όνομα) και έχει το ιατρείο του απέναντι από το Δικαστικό, Γωνία Κούμα και Μ. Αλεξάνδρου με είσοδο επί της Μ. Αλεξάνδρου. Τον πρόσεξε πολύ τον πατέρα μου και γενικά έμεινε πολύ ευχαριστημένος. Είχε σοβαρό χρόνιο πρόβλημα και έκανε πέρυσι αφαίρεση φλέβας στην γάμπα. Τώρα είναι περδίκι :)

   Διαγραφή
 15. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ......ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ? ΜE ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ευαγγελία μου, η αγωγή με την κρέμα δίνει πολύ καλά αποτελέσματα δυναμώνει μόνιμα τα αγγεία, είναι φυσικής μέθοδος αλλά παίρνει χρόνο. Όλοι οι τρόποι που αναφέρω στο άρθρο είναι αποτελεσματικοί. Η απόφαση για το ποια μέθοδο θα επιλέξεις είναι όμως δική σου. Αν κάποια φίλη αναγνώστρια έχει κάποια δική της εμπειρία σχετικά ας μας ενημερώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Mαρια καλημερα.Χαιρομαι που ο πατερας σου ειναι καλα και περασατε ωραια!Μαρια τι ειναι οι ραδιοσυχνοτητες?Πως λειτουργουν,απο που μπορω να την προμηθευτω,ποσο κοστιζει η συσκευη και καθε ποτε πρεπει να την χρησιμοποιω?Αντε μπας και βρουμε την λυση επιτελους στα προβληματα μου!!!!!Σ'ευχαριστω πολυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Έλενα οι συσκευές ραδιοσυχνοτήτων εκπέμπουν ενέργεια, που θερμαίνει τα βαθύτερα επίπεδα του δέρματος. Η διαδικασία αυτή προκαλεί άμεση σύσφιξη κολλαγόνου και ταυτόχρονα ενεργοποιεί την διαδικασία αναδόμησης του.
  Σχετικές πληροφορίες και προτάσεις για αγορά θα βρεις εδώ:
  1. Συσκευές Ομορφιάς: Πώς να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.
  2. Συσκευές σύσφιξης εδώ

  Ρίξε μια ματιά και για τυχόν απορίες εδώ είμαστε :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.