Φασκόμηλο για τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.Το φασκόμηλο είναι ένα γνωστό βότανο που το χρησιμοποιούμε, τώρα τον χειμώνα κυρίως, ως ζεστό ρόφημα για την ευχάριστη γεύση του  και την καταπραϋντική δράση του στο λαιμό και σε κρυώματα. Η φασκομηλιά, όμως είναι ένα βότανο που έχει ακόμη συσχετιστεί με τη μακροβιότητα, τη διατήρηση της καλής μνήμη σε ηλικιωμένα άτομα και έχει χρησιμοποιηθεί από βοτανολόγους εδώ και αιώνες σε ποικίλες καταστάσεις.

Αυτό που μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή είναι πως φυσικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν τη φασκομηλιά εδώ και πολλά χρόνια για τη θεραπεία των εξάψεων στην περίοδο της εμμηνόπαυσης Αυτή η χρήση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων τη σημερινή εποχή και για αυτό το λόγο ήδη διεξάγονται πολλές έρευνες επάνω σε αυτό το θέμα.

Η φασκομηλιά χαρακτηρίζεται ως ήπιο φυτο-οιστρογόνο, που σημαίνει ότι παρόλο που δεν σχετίζεται με χημικές ουσίες, παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες με τα οιστρογόνα. Επομένως, παρόλο που το βότανο αυτό δεν παρουσιάζει την ίδια ακριβώς επίδραση στον οργανισμό όπως είναι αυτή των οιστρογόνων, δηλαδή π.χ. δεν ανεβάζει το επίπεδο των οιστρογόνων στο αίμα, έχει όμως την ικανότητα να δεσμεύει τους υποδοχείς των οιστρογόνων και συνεπώς να ανακουφίζει τον οργανισμό από τα δυσμενή συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Εάν υποφέρετε λοιπόν από εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα ζεστά σας ροφήματα με φασκόμηλο για να μετριάσετε ποιος ξέρει ίσως και να εξαλείψετε τα συμπτώματα.
Προσοχή: Αποφύγετε  να το πίνετε αργά το βράδυ γιατί είναι τονωτικό και μπορεί να σας φέρει υπερένταση και αυπνία

Ps: Εάν κάποια φίλη αναγνώστρια το δοκιμάσει θα χαρώ να μάθω εάν είδε κάποια βελτίωση

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11:42 μ.μ.

    γεια σας, εχω ακουσει κατι για την σχεση φασκομιλο και αυξηση στηθους? ισχυει ? να χαρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λόγω της φυτο-οιστρογονικής του ιδιότητας μπορεί και να ισχύει. Δεν ξέρω όμως κατα πόσο μπορεί να επηρεάσσει, σε βαθμό που να έχει αξιοσημείωτη επίδραση, στο μέγεθος του στήθους. Χειμώνας έρχεται... ότι πρέπει για να το τεστάρεις :) Οι εντυπώσεις εννοείται, ευπρόσδεκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.