Ανάπλαση & Bαθιά Eνυδάτωση της Eπιδερμίδας Mετά το Kαλοκαίρι.


Καλά περάσαμε και ξεκουραστήκαμε στις καλοκαιρινές διακοπές μας αλλά η  έκθεσή της επιδερμίδας μας  στην  έντονη ηλιακή ακτινοβολία, την ζέστη  και  το θαλασσινό νερό δεν είναι χωρίς τίμημα.  Φωτογήρανση, δυσχρωμίες, ξηρότητα και αφυδάτωση είναι μερικές μόνο από τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει υποστεί το δέρμα μας
κάνοντας το να διψά για έξτρα ενυδάτωση και φροντίδα.

Θέλω να πιστεύω πως είμαστε όλες μας πλέον καλά ενημερωμένες και  πολύ προσεκτικές ως αναφορά την προστασία της επιδερμίδας μας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι,  χρησιμοποιώντας  μεγάλο δείκτη προστασίας και συνεχίζοντας  να τηρούμε  ευλαβικά το  βασικό τρίπτυχο φροντίδας- καθαρισμός, λοσιόν, ενυδάτωση -  πρωί και βράδυ. Όσο όμως και να έχουμε προσέξει μια ζημιά, έστω μικρή, την έχουμε υποστεί, και θεωρώ πως είναι απαραίτητο να δώσουμε άμεσα στην επιδερμίδα μας μια πιο εξειδικευμένη φροντίδα. Είναι άλλωστε η πιο συνηθισμένη ερώτηση που λαμβάνω αυτήν την εποχή.  Μιας και το θέμα μας αφορά λίγο ως πολύ όλες μας, σκέφτηκα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με το θέμα ώστε να σας δώσω μια ολοκληρωμένη απάντηση σε ένα άρθρο  πέρα από τον περιορισμένο χώρο των σχολίων.


Πέρα λοιπόν από την απλή  καθημερινή σας φροντίδα  σας προτείνω τα εξής βήματα...

Βήμα πρώτο- Αφαίρεση των νεκρών κυττάρων.  Ένα καλό peeling  ή ακόμα καλύτερα μια θεραπεία  με δερμοαπόξεση είναι απαραίτητο βήμα για να αφαιρέσετε όλα τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα που δίνουν θαμπή και ξηρή όψη, να απαλύνετε δυσχρωμίες, και να την προετοιμάσετε κατάλληλα για τα επόμενα βήματα. Μπορείτε αν θέλετε να απευθυνθείτε στην αισθητικό ή στον δερματολόγο σας αλλά σας προτείνω ένθερμα την αγορά μιας συσκευής δερμοαπόξεσης η οποία κοστίζει όσο τρεις συνεδρίες σε αισθητικό και θα την έχετε για χρόνια. Εγώ έχω ήδη κλείσει τέσσερα χρόνια με την δική μου συσκευή δερμοαπόξεσης και την θεωρώ από τις καλύτερες επενδύσεις που έχω κάνει για την φροντίδα της επιδερμίδας μου. Από οικονομικής άποψης μπορεί να είναι το πιο ακριβό βήμα αλλά πιστέψτε με η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί αν της προσφέρετε συστηματικά για τα επόμενα χρόνια την υπέροχη αυτή φροντίδα.

Βήμα δεύτερο - Εντατική ενυδάτωση με Μάσκα Υαλουρονικού Οξέος. Εκμεταλλευτείτε την διαπερατότητα της επιδερμίδας σας αμέσως μετά το peeling η την δερμοαπόξεση  και απλώστε στην επιδερμίδα σας μια μάσκα ενυδάτωσης. Μπορείτε ασφαλώς να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας ενυδατική μάσκα αλλά  καλύτερα να προτιμήστε κάποια με υαλουρονικό οξύ. 

Βήμα τρίτο- Καθημερινή περιποίηση με Ενυδατικό Ορό Υαλουρονικού Οξέος.  Διαλέξτε ένα ελαφρό σερουμ υαλουρονικού  για άμεσο και βαθύ ξεδίψασμα της επιδερμίδας  

Βήμα τέταρτο- Υαλουρονικό σε πόσιμη μορφή. Καλή η εξωτερική τοπική περιποίηση αλλά όταν συνδυάζεται και με φροντίδα εκ των έσω τότε τα  θετικά αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται. 

Βήμα Πέμπτο  (Προαιρετικό) –για όσες διαθέτουν συσκευή υπερήχου. Τώρα είναι η πιο ιδανική εποχή για να κάνετε ενυδάτωση με την συσκευή υπερήχων σας. Δεν θα αναφερθώ εδώ  παραπάνω, αφού τις λεπτομέρειες σχετικά με την χρήση της τις έχω  συζητήσει μαζί σας στο σχετικό άρθρο για την ενυδάτωση με υπέρηχο.

Αυτά λοιπόν  για το φθινοπωρινό beaute μας…  έτσι, γιατί είμαστε έξυπνα κορίτσια και θέλουμε να  μας μείνουν ως ενθύμιο από τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές μας οι ευχάριστες  αναμνήσεις και μόνο!