Ασφαλές Χημικό Πηλινγκ για Επιδερμίδα χωρίς Ψεγάδια


Μία λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς δυσχρωμίες, ουλές και ρυτίδες και  είναι από τα  θέματα ομορφιάς που απασχολεί κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται έστω και λίγο για την εμφάνισή της.  
Σήμερα  ευτυχώς έχουμε στην διάθεσή μας  αρκετούς τρόπους για να βελτιώσουμε την όψη της επιδερμίδας από  αποτελεσματικές κρέμες,  μηχανικά και χημικά πηλινγκ, μέχρι και επεμβατικούς τρόπους στα γραφεία των δερματολόγων και των πλαστικών.  Όσες  διαβάζετε και παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου ήδη θα γνωρίζετε την πρότασή μου για την προσωπική συσκευή δερμοαπόξεσης που θεωρώ ότι καλύτερο μπορεί να  χρησιμοποιεί μια γυναίκα για να ανανεώνει  την επιδερμίδα της  μόνη της στο σπίτι οικονομικά με ασφαλή τρόπο και με επαγγελματικά σχεδόν αποτελέσματα.  

Πρόσφατα όμως  άρχισα να συνδυάζω την συσκευή δερμοαπόξεσης και με ένα πολύ ήπιο TCA. Για όσες δεν γνωρίζετε,  τα TCA ( Tri Chloric Acid) είναι μία από τις ουσίες  που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι πλαστικοί και δερματολόγοι για χημικό peeling.
Το χημικό peeling  δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο έγκαυμα στην εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας και έντονη απολέπιση με αποτέλεσμα την αποκάλυψη μιας πιο φρέσκιας και αψεγάδιαστης επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τις μικρές  ρυτίδες.  Όσο πιο δυνατή η συγκέντρωση  του TCA τόσο μεγαλύτερη η απολέπιση και  τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Η  διαδικασία επούλωσης όμως από τα δυνατά χημικά peeling   είναι άχαρη και  δύσκολη μιας και χρειάζεται παραμονή στο σπίτι, αν γίνει μάλιστα από άσχετο γιατρό ενέχει κινδύνους όπως μόλυνση και μη επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι μια δύσκολη περίοδος και μόνο αν έχετε πολύ βαθιά σημάδια αξίζει να περάσετε τέτοια διαδικασία.  Σίγουρα είναι κάτι  που δε το κάνετε μόνες σας στο σπίτι χωρίς επίβλεψη γιατρού αφού  υπάρχουν  και δυνατά TCA διαθέσιμα για αγορά στο διαδύκτιο.
   
Γενικά από την μέχρι τώρα  εμπειρία μου μπορώ πως δεν είχα θετική άποψη για την χημική διαδικασία  απολέπισης.  Παλαιότερα που είχα δοκιμάσει τα ΑΗΑ  δεν μου είχαν στρώσει καθόλου καλά. Μου δημιουργούσαν ερεθισμό, κοκκινίλες και μου έκαναν την επιδερμίδα πολύ ευαίσθητη και αντιδραστική με αποτέλεσμα να καταλήγω με χειρότερη επιδερμίδα από πριν.  Σταμάτησα λοιπόν να τα χρησιμοποιώ. Βέβαια αυτό  ήταν η δική μου εμπειρία και σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο σε όλους. Γενικά όμως τα AHA έχουν την φήμη πως δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τον τελευταίο καιρό  τύχαινα σε όλο και περισσότερο σε άρθρα για το TCA με ξεσηκωτικές θα έλεγα κριτικές  για τα θετικά αποτελέσματα ακόμα και από άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.
Έτσι όταν έπεσα σε e-shop με ποικιλία TCA και διάβασα για τα θετικά αποτελέσματα και την ήπια διαδικασία απολέπισης των ελαφρών διαλυμάτων ενέδωσα και παρήγγειλα  ένα lunch TCA που είναι το πιο ήπιο από όλα.

Η Εφαρμογή...
Όταν το παρέλαβα ομολογώ ότι δεν τόλμησα να το χρησιμοποιήσω αμέσως. Τελικά την τέταρτη μέρα το πήρα απόφαση… αφού έκανα μια δοκιμή στο μπράτσο και το αισθάνθηκα πολύ άνετο τόλμησα να το απλώσω  και στο πρόσωπο (με ένα βαμβακάκι) το άφησα για τρία λεπτά (σύμφωνα με τις οδηγίες) και το ξέπλυνα μετά με άφθονο νερό.

Κατά την εφαρμογή ένιωσα αρχικά ένα απειροελάχιστο τσούξιμο και μια πολύ μικρή αίσθηση θερμότητας. Όταν το ξέπλυνα απλά ένιωθα το δέρμα μου κάπως ξηρό και στεγνό αλλά κατά τα άλλα πολύ άνετο. Την άλλη μέρα το πρωί ένιωθα το δέρμα μου λιγο ακόμα πιο στεγνό και ξηρό και χωρίς την συνηθισμένη αίσθηση λιπαρότητας στην περιοχή Τ, αλλά ήρεμο και χωρίς κανένα ερεθισμό. Επανέλαβα την διαδικασία  και τα επόμενα δύο βράδια. 

Κάθε μέρα η αίσθηση ξηρότητας γινόταν λιγο πιο έντονη και την τέταρτη μέρα το πρωί παρατήρησα ένα ήπιο ξεφλούδισμα. Εκείνο  το βράδι δεν έβαλα TCA . Την Πέμπτη μέρα το ξεφλούδισμα ήταν λίγο πιο έντονο όχι όμως σε σημείο που να είναι ορατό σε τρίτους και ένιωθα το δέρμα μου να ασφυκτιά. Σαν να είχα μια μάσκα που είχε στεγνώσει και τραβούσε το δέρμα. Όταν γύρισα από την δουλειά  το μεσημεράκι χρησιμοποίησα  την συσκευή δερμοαπόξεσης για να αφαιρέσω την επιφανειακή αυτή στρώση κυττάρων που σαφέστατα «μπούκωνε» την επιδερμίδα μου.  

Η διαδικασία ήταν εντυπωσιακή.... Καθώς περνούσε το tip της συσκευής πάνω από την επιδερμίδα μου όλα τα νεκρά κύτταρα  ξεκολλούσαν σαν άπειρες νιφάδες χιονιού ( ή πιτυρίδας αλλά δεν ακούγεται  ωραίο :)). Η απολέπιση ήταν πολύ πιο έντονη απ’ ότι όταν χρησιμοποιούσα την συσκευή από μόνη της.  Δεν υπήρχε κανένας ερεθισμός παρά η αναμενομένη προσωρινή ερυθρότητα.  Έβαλα μια μάσκα κολλαγόνου για ένα 20λεπτο και μετά την αναπλαστική κρέμα της La Roche-Posay cicaplast.  Από τότε επανέλαβα άλλη μια  φορά την διαδικασία  και σκοπεύω να το κάνω απο εδώ και πέρα  κάθε μήνα  σε συνδυασμό με την συσκευή δερμοαπόξεσης.  
Μπορώ να πω πως έχει κάνει την επιδερμίδα μου πιο φωτεινή, με πιο ομοιόμορφο τόνο, λιγότερο λιπαρή και  μπορώ να πω πως την νιώθω και πιο σφριγηλή. Σίγουρα είναι ένας πολύ πετυχημένος συνδυασμός και όσες έχετε ήδη την συσκευή δερμοαπόξεσης σας συνιστώ  να το πάρετε οπωσδήποτε. Θα ενθουσιαστείτε!

Αν δεν έχετε συσκευή δερμοαπόξεσης υπάρχει ένα θέμα για το πώς να αντιμετωπίσετε την διαδικασία της απολέπισης μετά ώστε επισπεύσετε την ανανέωση. Πιστεύω πως με ένα από τα peeling σε μορφή κρέμας του εμπορίου η ακόμα και με τρίψιμο  του προσώπου με μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα θα μπορέσετε να βοηθήσετε την διαδικασία και αφαιρέσετε την επιφανειακή στρώση όταν θα αρχίσετε να παρατηρείτε το ξεφλούδισμα. Μπορεί να μην έχετε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα θα απολαύσετε  πολλά από τα ωφέλη του TCA ούτως ή άλλως.


Γενικές πληροφορίες χρήσης

1.  Πώς εφαρμόζεται το συγκεκριμένο ήπιο TCA;
Αφού καθαριστεί καλά το δέρμα ώστε να απαλλαχτεί τελείως από καλλυντικά, και σμήγμα περάστε το πρόσωπο με λίγο οινόπνευμα. Απλώστε με ένα βαμβακάκι το διάλυμα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το για τρία λεπτά. Μετά ξεπλύντε το πρόσωπό σας πολύ καλά. Οι οδηγίες συστήνουν να μην τοποθετηθεί καμιά κρέμα μετά για να διευκολυνθεί η διαδικασία απολέπισης.

2. Τι επιτυγχάνει;
Έντονη ανάπλαση, μείωση των μικρών ρυτίδων και αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. κουρασμένου δέρματος, που έχει χάσει τη λάμψη του.
 • Μείωση σκουρόχρωμων κηλίδων και πανάδων.
 • Λείανση της επιδερμίδας και μείωση των πόρων
 • Εξισορρόπηση της λιπαρότητας.
 • Επανόρθωση της  φωτογήρανσης,
 • Βελτίωση των ουλών ακμής και άλλων σημαδιών που έχουν δημιουργηθεί στο δέρμα από μικροτραυματισμούς.
Το αποτέλεσμα εξαρτάται πάντοτε από την συγκέντρωση του TCA διαλύματος 

3. Τι πρέπει να προσέχουμε
 • Δεν κάνουμε μόνες μας TCA με πάνω από 12  % συγκέντρωση.
 • Ξεκινάμε με το πιο ήπιο και αν νιώσουμε άνετα κάνουμε κάτι πιο δυνατό.
 • Η αντηλιακή προστασία  είναι  απαραίτητη για το διάστημα των 3 μηνών μετά το πήλινγκ. Γι αυτό το λόγο καλά είναι να το κάνουμε το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα ο έως και Μάρτιο και ποτέ το καλοκαίρι.
 • Τα παραπάνω ισχύουν για τα ήπια τα λεγόμενα lunch TCA. Η διαδικασία για τα δυνατά είναι  αρκετά διαφορετική και πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρό
Υπάρχουν στο ίδιο e-shop και πιο δυνατά peeling αλλά προσωπικά δεν νιώθω την ανάγκη να πάρω κάτι πιο δυνατό. Με καλύπτει η αποτελεσματικότητα του και επίσης με βολεύει η ασφάλεια που παρέχει η ένα ήπιο TCA. Γενικά για πρώτη φορά τουλάχιστον καλό είναι να ξεκινάτε πάντα με το πιο ήπιο διάλυμα. Αν εξοικειωθείτε με την χρήση του  και έχετε θέματα με  δύσκολες ουλές και  δυσχρωμίες μπορείτε να δοκιμάσετε αργότερα και μια πιο δυνατή συγκέντρωση.
Πιστεύω ότι κάλυψα το θέμα σε αρκετά εκτενή βαθμό αλλά αν παρόλο αυτά έχετε κάποια απορία αφήστε το σχόλιο σας και θα σας απαντήσω το δυνατόν συντομότερο.

Σημείωση: Κάποιες επιδερμίδες   αντιδρούν  άσχημα στο TCA, γι αυτό πάντοτε ξεκινάτε πολύ προσεκτικά και τεστάρωντας την επίδρασή του πρώτα σε μια μικρή περιοχή . Κοπέλες με πανάδες μπορεί να δουν ακόμα και επιδείνωση των πανάδων τους. Εάν η επιδερμίδα σας είναι αντιδραστική προτιμήστε την θεραπεία να την κάνετε κάτω από ιατρική επίβλεψη.

107 σχόλια:

 1. καλησπερα μαρια,ειμαι 22 χρονων και εχω χρονια εντονα μαυρα στιγματα στην μυτη που δεν φευγουν με τιποτα.στο συγκεκριμενο e-shop ειδα οτι υπαρχει και ενα tca 15% που αναγραφει πανω οτι ειναι και για μαυρα στιγματα.θα μου προτεινες να παρω αυτο η το lunch peel?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kristi μου γειa σου.
  Καλύτερα να μην ξεκινήσεις με 15% γιατί δημιουργεί ένα αρκετά ορατό ξεφλούδισμα. Είναι, όπως αναφέρει και στο site, για όσους έχουν κάποια αρχική εξοικείωση με τα πιο ήπια TCA. Οπότε ξεκίνα πρώτα με το lunch peel και μετά προχωράς σε κάτι πιο δυνατό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαρία μου θέλω να σε ρωτήσω για την φυσική θεραπεία για τις ελίτσες που εδώ και καιρό είχες πει ότι ξεκίνησες. Από τι αποτελείται; Τι έγινε, είδες κάποια διαφορά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι έλαιο θρούγιας αλλά μου έσπασε το μπουκάλι πάνω στον μήνα και δεν ξαναπήρα άλλο γιατί ο άντρας μου διαμαρτυρόταν για την έντονη μυρωδιά. Εμένα δεν με ενοχλούσε αλλά ο αντρούλης μου είναι λίγο "ευαίσθητος στην μύτη" και έτσι το παράτησα. Εδώ ακόμα και το λάδι αργκάν τον ενοχλεί που προσωπικά θεωρώ ότι μυρίζει ωραία.
  Πάντως μπορώ σχεδόν να ορκιστώ ότι είχαν αρχίσει να εξασθενούν κάπως μετά από τρεις εβδομάδες χρήσης. Αν θες να το δοκιμάσεις πιστεύω πως μπορείς να το βρεις σε όλα τα καταστήματα με φυσικά προιόντα αλλά μπορείς και να το ζητήσεις και από την Ρασέλ.
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σοβαρά;; ;))) Μιλούμε για αυτές τις ελίτσες που δημιουργούνται από ήλιο; Που μπορεί κανείς να τις βάλει για κηλίδες ή και πανάδες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μαριάννα μου βασικά ναι για αυτές τις ελίτσες που δημιουργούνται από τον ήλιο! Αν και η Ρασέλ κάτι μου είπε όταν μου το έδωσε ότι αυτές δημιουργούνται όταν υπάρχει ένα ιός στο σώμα μας που ευννοεί την ανάπτυξή τους. Για τις κηλίδες ή τις πανάδες από τον ήλιο όμως δεν νομίζω να κάνει. Αν έχεις το κουράγιο και την διάθεση να το κάνεις για μεγάλο διάστημα, πρωί-βράδυ δοκίμασέ το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ιωάννα1:48 μ.μ.

  Μαρία μου άλλη μια εξαιρετική πρόταση σου, όπως πάντα άλλωστε! Το πήρα και εγώ το TCA γιατι είχα μικρές δυσχρωμίες από σημαδάκια ακμής που ήθελα να καθαρίσω και είναι πραγματικά τέλειο. Απλά εγώ δεν έχω την συσκευή δερμοαπόξεσης αλλά τρίβω την επιδερμίδα μου με μία καθαρή ελαφρως υγρή πετσετούλα όπως προτείνεις για να φύγουν τα νεκρα επιφανειακά κύτταρα. Σκέφτομαι όμως σοβαρά να πάρω και την συσκευή δερμοαπόξεσης που έχεις και εσύ. Γνωρίζεις αν η Ρασέλ έχει κάποια άμεσα διαθέσιμη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Ιωάννα μου που έμεινες τόσο ευχαριστημένη με το Tca. σε συνδυασμό με την συσκευή δερμοαπόξεσης θα δεις ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα. Νομίζω πως η Ρασέλ έχει μία ή δύο άμεσα διαθέσιμες αυτήν την στιγμή. Οπότε επικοινώνησε μαζί της για να συνεννοηθείς περαιτέρω

   Διαγραφή
 8. Γειά σου Μαρία
  Μπορούμε να κάνουμε peeling με TCA και παράλληλα να εφαρμόζουμε και το dermaroller?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi όχι την ίδα μέρα. Καλά είναι να εναλλάσεις τις θεραπείες. Δηλαδή κάνε ένα τετραήμερο με Tca και αφού η επιδερμίδα σου ολοκληρώσει την απολέπιση κάνε dermaroller για 2-3 εβδομάδες και μετά πάλι tca κ.ο.κ. Εξαρτάται και από πόσο συχνά θέλεις η χρειάζεται να κάνεις TCA. Πάντως μετά από δυο τρεις φορές με TCA άσε την επιδερμίδασ ου να ξεκουραστει για κανένα δίμηνο και ασφαλώς καθόλου τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια.

   Διαγραφή
 9. Kι άλλη μία ερώτηση Μαρία μου, το TCA το βάζουμε και στο λαιμό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος3:26 μ.μ.

  Κατι ασχετο απλα επειδη βρισκομαι εδω θελω να σε ρωτησω: την baby quasar την πηρα περσι το καλοκαιρι την χρησιμοποιω τρεις φορες την βδομαδα μηπως δεν κανει υστερα απο τοσο μεγαλο διαστημα μηπως πρεπει να μειωσω την συχνοτητα;;Η Ρασελ εχει TCA;;Μαρια σε εχω ενοχλησει και αλλες φορες η timepeel ειναι τελεια και ηπια εγω ομως με γδαρα!!!!και μου αφησε σημαδι,τωρα να δω ποτε θα φυγει.Ευχαριστω ΚΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μου τι κάνεις; Δεν υπάρχει πρόβλημα με την συνεχή χρήση της Quasar αλλά μπορείς να κάνεις και ένα διάλειμμα ενδιάμεσα 3-4 εβδομάδων και μετά ξεκινάς πάλι. Πως σου φαίνεται; Πολύ θα ήθελα να μάθω τις εντυπώσεις σου! Εγώ πάντως όλο και περισσότερο εκτιμώ τις συσκευές φωτοθεραπείας, και στο θέμα της αντιγήρανσης και στην ακμή. Δίνουν σταδιακά αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές συσκευές τελικά και έχουν να κάνουν πολύ με την καλή κατάσταση της επιδερμίδας μου. Όταν αφήνω μεγάλο διάστημα χωρίς να την χρησιμοποιώ βλέπω πιο κουρασμένη και άτονη την όψη μου και βγάζω πιο εύκολα σπυράκια τις δύσκολες μέρες. Το τελευταίο καιρό την χρησιμοποιώ πάλι συστηματικά και βλέπω ήδη διαφορά προς το καλύτερο.
   Η Ρασέλ κάτι μου είχε πει ότι θα φέρει TCA γιατί το συζήτησα μαζί της τελικά. Στείλε της mail αν θέλεις να την ρωτήσεις.
   Τι εννοείς έκανες σημάδι πως το "κατάφερες' αυτό; Η timepeel είναι ήπια αλλά άμα υπερβάλλεις και περνάς ξανά και ξανά την ίδια περιοχή μπορείς να δημιουργήσεις γδαρσίματα.
   Μην ανησυχείς πάντως επιφανειακό είναι! Άστο να θρέψει, βάλε novaquasol και σταδιακά θα φύγει...

   Διαγραφή
 11. Γεια σας! Ηθελα να ρωτησω αν το ΤCA κανει για επιδερμικους σπιλους η γενικα αν υπαρχει κατι που να τους εξαφανιζει...ειχα κανει lazer πριν λιγο καιρο αλλα δεν εφυγαν...ευχαριστω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για τους επιδερμικούς σπίλους θα πρέπει πιθανώς να πάρεις πολύ δυνατό TCA αλλά δεν ξέρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Υπάρχουν στο ebay ειδικά διαλύματα για την αφαίρεση των σπίλων (mole removal) που τα αφαιρούν τους σπίλους αρκεί να είσαι έχουν ελεγχθεί πρώτα από δερματολόγο να μην είναι "ύποπτοι".

   Διαγραφή
 12. Ανώνυμος9:15 μ.μ.

  Μαρια με θυμασαι ακομη???μπραβο μνημη!!!!Με γδαρα τα Χριστουγεννα,πανω κατω ξανα και ξανα,ε τι περιμενεις???.Βαζω αιρολ και novaquasol.Εχω στειλει email στην Ρασελ εδω και μια βδομαδα και αναμενω,θελω υαλουρονικο dermaroller και κατι ακομη.Θα μου αρεσε να χει TCA αυτο που λες εσυ lunch (αν το γραψα σωστα)
  Η baby quasar δεν ξερω αν με βοηθαει;;Γενικα εχω καλο δερμα,(το λεω απο τα σχολια που ακουω).Σπυρακια δεν εβγαλα ποτε,ρυτιδες δεν εχω καμια(αληθεια λεω,ας ειμαι 45)θα πρεπει να το σταματησω για καποιο διαστημα μπας και καταλαβω.Δεν καταλαβαινω αν με βοηθαει γιατι εχω καλο δερμα,αν ειχα προβληματα μπορει να καταλαβαινα καποια διαφορα.Παρεπιπτοντως η παναδα που μου κανε ο δερματολογος στο μετωπο εχει χαθει σχεδον μπορει να ναι και απο την φωτοθεραπεια.
  Μαρια μπραβο και για το νεο σου μπλογκ,μπαινω και στα δυο καθε μερα.Ευχαριστω.ΚΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπα δεν έχω και τόσο φοβερή μνήμη, μη νομίζεις... απλά έχουμε κουβεντιάσει αρκετές φορές εδώ :) Φαίνεται πως είσαι γυναίκα που προσέχει γι αυτό και άλλωστε όπως λες η επιδερμίδα σου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Άλλωστε η πρόληψη είναι η καλύτερη τακτική. Πολύ πιο εύκολο να εμποδίσεις την ρυτίδα και την χαλάρωση παρά να την αντιμετωπίσεις αφού εμφανιστεί.
   Είναι πολύ πιθανό η φωτοθεραπεία να εξαφάνισε την πανάδα. Στο εξωτερικό που είναι πιο διαδεδομένη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ωφέλη της στα οποία αναφέρονται οι γυναίκες στα διάφορα forum.
   Φιλιά και συνέχισε έτσι

   Διαγραφή
 13. Τελικά παρήγγειλα σήμερα το TCA. Τις 3-4 ημέρες που θα το χρησιμοποιήσω δεν θα βάλω κρέμα, αντιηλιακό μήπως πρέπει να βάζω?
  Και κάτι άλλο συσκευή δερμοαπόξεσης πιο οικονομική αλλά ποιοτική που θα μπορούσα να βρω? Μήπως έχει η Ρασέλ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εφι μου αντιηλιακό χρειάζεται οπωσδήποτε.
   Οι οδηγίες συνιστούν να μην βάζεις καμμία κρέμα για να ενισχύσεις το ξεφλούδισμα. Εγώ πάντως επειδή το αισθάνθηκα πολύ στεγνό και τραβούσε αρκετά την τρίτη μέρα έβαλα λίγο ενυδατική.
   Timepeel έχει φέρει και η Ρασέλ στο φαρμακείο της. Οπότε επικοινώνησε μαζί της.

   Διαγραφή
  2. Καλημέρα, μπορώ να ξέρω που έχει το φαρμακείο η Ρασελ και αν έχει καποιο email να επικοινωνήσω μαζί της ή κάποιο site γιατί ενδιαφέρομαι και γω για κάποια προϊόντα.
   Ευχαριστώ Εύη.

   Διαγραφή
  3. Καλημέρα Evi,
   το φαρμακείο της είναι στην Λάρισα. Επικοινώνησε μαζί της στο natural.remedies@hotmail.com

   Διαγραφή
 14. Γειά σου Μαρία! Και πάλι χρειάζομαι τη συμβουλή σου. Παρέλαβα το TCA αλλά μου έστειλαν το Gorgeous αντι το lunch. Έτσι γράφει η ετικέτα στο μπουκαλάκι τουλάχιστον. Εάν γνωρίζεις να το χρησιμοποιήσω και αυτό για 3 ημέρες ή μόνο μία φορά? Σε ευχαριστώ πολύ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi αυτό είναι λίγο πιο δυνατό. Κάνε πρώτα και ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή και αν όλα είναι εντάξει μετά κάνε κανονικά σε όλο το πρόσωπο ακολουθώντας τις οδηγίες. Κάνε μόνο μία εφαρμογή. Πρόσεχε όταν το απλώσεις να το αφήσεις μόνο 4 λεπτά και μετά να ξεπλύνεις το πρόσωπο με νερό και λίγο υγρό καθαρισμού. Σε τρεις με τέσσερεις μέρες θα αρχίσει το δέρμα σου να ξεφλουδίζει, ήπια βέβαια. Εάν έχεις πάρει την συσκευή δερμοαπόξεσης τότε κάνε βράδυ της τέταρτης ή πέμπτης μέρας peeling. Αλλιώς χρησιμοποίησε μια βρεγμένη πετσέτα για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα.

   Διαγραφή
 15. Μαρία ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου! Μου απάντησαν από την εταιρία ότι, όπως είπες κι εσύ, το χρησιμοποιώ μία μέρα και περιμένω να ξεκινήσει η απολέπιση. Το συγκεκριμένο TCA μπορούμε να το εφαρμόσουμε πάλι σε 3μέρες και αυτό το κάνουμε 2-3 φορές. Μετά μπορούμε να το εφαρμόζουμε και κάθε μέρα αν υπάρχει λόγος.
  Το έκανα μία φορά μάλλον βιάστηκα να τριφτώ με την πετσέτα αλλά δεν άντεχα άλλο. Το δέρμα μου είχε στεγνώσει τελείως και φάνηκε ξεφλούδισμα μόνο στο πηγούνι. Πάντως το δέρμα μου είναι πολύ πιο λαμπερό και δείχνει πιο σφικτό. Σε 1 εβδομάδα θα επαναλάβω, αυτή τη φορά θα το κάνω σωστά! :)
  Τις 3-4 μέρες που περιμένουμε να γίνει απολέπιση το πρόσωπο μας με τι το καθαρίζουμε? Με νερό και σαπούνι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi μου χαίρομαι που είδες ήδη διαφορά με την πρώτη φορά. Τελικά το ΤCA σε ήπια συγκέντρωση είναι εξαιρετικό προϊόν ομορφιάς. Να φανταστείς το είχα ακουστά αρκετό καιρό αλλά φοβόμουν να το χρησιμοποίησω...

   Κανονικά χρησιμοποιείς σαπούνι και νερό μονάχα στο πρόσωπό σου μετά την εφαρμογή και μέχρι να ξεφλουδίσεις. Αλλά είναι τόσο ενοχλητικό αυτό το στάδιο... πράγματι! Νιώθεις το δέρμα τόσο στεγνό! Εγώ πάντως κάνω μια μικρή ζαβολιά :), το ομολογώ... και βάζω λίγη ενυδατική μια φορά την ημέρα μιας και βασίζομαι στην συσκευή δερμοαπόξεσης για να κάνω την απαραίτητη απολέπιση μετά....

   Διαγραφή
  2. Ποσο κοστιζει το δυνατο ΤCA?

   Διαγραφή
  3. Για τις ελιές που θέλεις δες αυτό καλύτερα
   http://www.ebay.co.uk/itm/1-WART-ZAP-ALL-NATURAL-Wart-Remover-Moles-Skin-Tags-/250956871182?pt=US_Skin_Care&hash=item3a6e31f60e

   Διαγραφή
 16. Aν θελω για λευκανση του δερματος που να ειναι ορατη ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησω φαινολη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Φαινόλη δεν θα συνιστούσα με τίποτα να κάνεις ούτε καν σε γιατρό! Πολύ περισσότερο δε μόνη σου.... Είναι πολύ δυνατό peeling και υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση, δυσχρωμίες, το δέρμα σχεδόν χάνει την ικανότητα να μαυρίζει στο μέλλον και επίσης κάνει μήνες να συνέλθει μετά την εφαρμογή του. Εν ολίγοις ούτε να το σκέφτεσαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μαρια μου τελικα αφησα το σχολιο σχετικα με τη δερμοαποξεση στο σωστο αρθρο,συγνωμη αλλα μπερδευτηκα.
  Σχετικα με το tca,εχει μερες που διαβασα το αρθρο για την εμπειρια σου με το lunch tca ηθελα κι εγω να παραγγειλω το ιδιο αλλα στο ebay δυστυχως lunch tca δε μπορεσα να βρω.Οποτε τελικα θα παραγγειλω αυτο
  http://www.ebay.com/itm/350530427068?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649#ht_2087wt_1163
  Μετα την αποτελεσματα του tca θα σου γραψω εντυπωσεις :)
  Πολλα φιλακια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μαρια εκανα και εγω το tca lunch,δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος.
  Λοιπον,ειχα βαλει σε καποιο σημειο μεμονομενο τρεις μερες πριν κανω σε ολο το προσωπο(σε κατι πρωην σπυρακια).Ηταν ηδη ξερο το δερμα μου απο την airol και νοβακουασολ(σε καποιο σημειο οχι σε ολο το προσωπο)Αρχισα το tca την Κυριακη και σημερα Τεταρτη εκανα την δερμοαποξεση.Ολο το προσωπο ηταν ξερο, αφυδατωμενο και περισσοτερο στα σημεια με την αιρολ.Οσο περναγα την timepeel γεμιζα με λευκες νιφαδες σε ολο το προσωπο.Εβαλα μετα ενα υαλουρονικο κατι σαν ζελε baby face απο ebay με βιταμινη c και απο πανω την κρεμα ημερας του Beckett με DMAE.Nοιωθω ξηρο το δερμα μου,μηπως το εκανα γρηγορα???εννοω το tca,μηπως βιαστηκα επρεπε να ξεραθει περισσοτερο το δερμα μου??.Περιμενω απο baccia ενα λαδακι και κατι με λαδι arkan μηπως ξερεις σε ποσες μερες γινεται η παραλαβη??Οσες κοπελες εχουν ξηρο δερμα η alpha lipoic acid vitamin c ester&dmae μπορει να μην την καλυψει αυτες τις ημερες που ειναι ξηρο το δερμα δεν βοηθα.Το μονο θετικο ειναι οτι νοιωθω πιο σφιχτο το δερμα μου αν και ξηρο.Ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μη ανησυχείς! Απλά σε 4-5 μέρες κάνε πάλε με την Timepeel. Εν τω μεταξύ ενυδάτωσε κανονικά το δέρμα σου. Τις μέρες μετά το TCA ότι και να κάνεις το δέρμα είναι ξηρό και στεγνό. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο και επιθυμητό γιατί έτσι το δέρμα οδηγείται στην έντονη απολέπιση και άρα βαθιά ανανέωση της επιδερμίδας που θέλουμε :)
   Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το δέρμα είναι πολύ απαλό, πιο καθαρό και λαμπερό και ενυδατώνεται πανεύκολα

   Διαγραφή
  2. Ακριβως ετσι,ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ η απολεπιση.Νοιωθω οτι ακομη δεν εχει φυγει ολη η ξερη επιφανεια,νοιωθω οτι αν την τριψω με το χερι θα βγαλει δερμα ξηρο.Ποσο δικιο εχεις,δεν το ειχα καταλαβει και πστεψα οτι βιαστηκα η κατι εκανα λαθος.Να σαι καλα Μαρακι ποσο με βοηθας.

   Διαγραφή
  3. Με χαρά μου Κική :)

   Διαγραφή
 20. Γεια σου μαρια!! Hθελα να σε ρωτησω αν αυτο το TCA ειναι καλο και για ποσες χρησεις ειναι τα 30ml? http://www.im-fabulous.com/25-TCA-Chemical-Peel-for-Home-use-Our-Strongest-Peel-1-fl-oz-30-ml_p_168.html? Ειναι διαθεσιμο μονο στο internet ή και σε φαρμακεια? Βικυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην σελίδα φτάνει για 50 εφαρμογές. Δεν ξέρω όμως αν βγάζει τόσα. Επίσης να ξέρεις ότι είναι πολύ δυνατό και θα έχεις πολύ έντονο ξεφλούδισμα. Όπως σου έχω πει ήδη προηγουμένως είμαι πολύ επιφυλακτική έως και αρνητική για τόσο δυνατά Peel στο σπίτι. Εάν το τολμήσεις τελικά, κάνε τουλάχιστον πρώτα σε μια μικρή περιοχή να εξοικειωθείς πρώτα με την διαδικασία και να ελέγξεις τις αντιδράσεις του δέρματος σου.

   Διαγραφή
 21. Μαρια μου συγγνωμη παλι εγω,δεν εχω υπομονη,το δερμα μου ειναι ενα χαλι.Η κηλιδα σκια που με φιλοδωρισαν εγινε παλι αισθητη,το σαγονι μου ειναι ερεθισμενο και ξεφλουδισμενο,βαζω βουτυρο καριτε με ελαιο αρκαν και δεν ξερω τι αλλο εχει μεσα αυτη η κρεμα απο την baccia (σε δυο μερες ηρθε)
  και το λαδακι με την χρυση καμελια, αλλα το μετωπο, τα μαγουλα και οχι μονο εκαναν καθετες γραμμες ειμαι αφυδατωμενη,αγγιζω το δερμα μου και ειναι τραχυ,ενα καλο ειχα πανω μου και αυτο το χαλασα:)),γελαω γιατι ξερω οτι θα φτιαξει, μεχρι να φτιαξει ομως ειναι ενα χαλι.
  Χτες εκανα την timeppel αλλα τπτ.Εχω την εντυπωση οτι επρεπε να κανω παραπανω το lunch.Συγγνωμη που το χαλαω αλλα οσες εχουν ευαισθητο δερμα να το σκεφτουν καλα,παλια ειχα κανει οξεα φρουτων και ειχα γεμισει σπυρια,να φανταστεις οτι εχω κανονικο δερμα ουτε καν μικτο.
  Nα κανω το lunch ξανα η οχι???Ευχαριστω Μαρακι ξανα και ξανα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι προσωρινό, μην ανησυχείς! Καλύτερα να μην κάνειs tca ακόμα! Βάλε μια καλή ενυδατική κρέμα περίμενε 4 μέρες και μετά κάνε timepeel. Αν επιμένεις όμως μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις λίγο tca σε μια μικρή περιοχή να δείς πως θα αντιδράσει πριν κάνεις όλο το πρόσωπο.

   Διαγραφή
 22. Καλησπέρα,είμαι 24 χρονών και διαβάζω εδώ και 2 μήνες περίπου τις πολύτιμες συμβουλές σου για διάφορα θέματα γύρω από την ομορφιά...έχω δοκιμάσει και 2 κρεμούλες από αυτές που έχεις προτείνει κατά καιρούς αλλά τώρα πήρα την απόφαση να σου γράψω γιατί είναι το σημαντικότερο θέμα για εμένα η επιδερμίδα του προσώπου μου.Πάντα είχα αψεγάδιαστη επιδερμίδα αλλά εδώ και 1 χρόνο έχει αρχίσει να χαλάει,έχω γεμίσει μαύρα στίγματα στη μύτη και στο πηγούνι,έχω ανοιχτούς πόρους,λεπτές ρυτίδες και το δέρμα μου δείχνει κάπως τραχί(ενώ προσέχω την επιδερμίδα μου με κρέμες και άλλα διάφορα).Θα ήθελα να μου πεις αν πιστεύεις ότι το TCA είναι κατάλληλο για την δική μου περίπτωση ή αν το προτείνεις για μεγαλύτερα προβλήματα και αν είναι για εμένα θέλω να μάθω αν θα ξεφλουδίζω πολλύ και αν θα γίνει το δέρμα μου αψεγάδιαστο όπως πριν.Συγνώμη αν σε κούρασα και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Rakel το lunch peel είναι πολύ ήπιο και ιδανικό για την περίπτωσή σου. Όχι δεν ξεφλουδίζεις πολύ απλά στεγνώνει το δέρμα και το νιώθειςπολύ ξερό και να τραβάει. ¨οταν αρχίζει να ξεφλουδίζει είναι πολύ ήπια η διαδικασία. Εγώ κάνω με την συσκευή δερμοαπόξεσης που αναφέρω και στο άρθρο και έτσι επιταχύνω την διαδικασία με άμεσα αποτελέσματα. ο συνδυασμός του TCA με την timepeel είναι ιδανικός τρόπος για να επαναφέρεις το δέρμα σου στην προηγούμενη κατάσταση. Μάλιστα είναι καλύτερα να το φροντίσεις τώρα που είναι νωρίς παρά αν το αφήσεις να επιδεινωθεί.

   Διαγραφή
 23. Μαρία μου μπορώ να κάνω 1-2 lunch tca μεσα στο μάρτη νοουμένου οτι θα προσέχω από τον ήλιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Happiness μπορείς μιας και το lunch είναι ήπιο. θα προσέχεις όμως μετά να φοράς όταν βγαίνεις έξω πάντοτε αντηλιακό με spf 30+.

   Διαγραφή
 24. Γειά σου Μαρία!
  Μέσα σε 1 μήνα έκανα δεύτερη φορά το TCA. Δεν άντεχα πάλι να μείνω 4 μέρες χωρίς κρέμα και αποφάσισα να βάζω κανονικά κρέμα πρωί και βράδυ. Το ξεφλούδισμα άρχισε τη δεύτερη μέρα πολύ ήπιο και ολοκληρώθηκε την 4η μέρα. Και τις 3 μέρες έτριβα το πρόσωπο μου με νωπή πετσέτα και με ασπιρίνη διαλυμένη σε νερό. Το δέρμα μου είναι πολύ απαλό και φρέσκο. Θα ξανακάνω σε 4 μέρες πάλι επιτρέπεται από ότι μου είπαν από το I'm fabulous και θα γράψω τα νέα μου.:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τέλεια! Πήρα και εγώ το Gorgeous peel αυτή την φορά. Μάλλον θα το κάνω σήμερα. Οπότε συνεχίζουμε την ενημέρωση :)

   Διαγραφή
 25. Μαρία μου θα ήθελα τη γνώμη σου για δύο προιόντα. Το ένα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα όπως αναφέρει αλλά πρέπει να είναι πολύ ήπιο για αυτό και μπορεί να γίνει 2 φορές τη βδομάδα. Με ενδιαφέρει για το καλοκαίρι που δεν θα χρησιμοποιώ το TCA
  http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002LDVJ0Y/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=AW79NN1UBUKKH
  Είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μόνο από το γερμανικό amazon μέχρι στιγμής.
  Επίσης έχω διαβάσει εξαιρετικές κριτικές για αυτό το σέρουμ/κρέμα δεν έχω καταλάβει αν φοριέται μόνο του
  http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001E1MU70/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A1LJAMW3UGJEAF
  Σε ευχαριστώ πολύ και πολλά φιλιά! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi το πρώτο (καλό φαίνεται) το βρήκα φτηνότερο στο ebay δες εδώ http://www.ebay.com/itm/Janson-Beckett-Alphaderma-DermaPlex-EP-Exfoliating-Peel-/370166846301#vi-desc
   Το C E Ferulic είναι πράγματι ένα από τα προϊόντα που το έχω ακουστά και πρέπει να είναι πράγματι καλό αλλά δεν νομίζω να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας για ενυδάτωση. Είναι πιο πολύ για αντιοξειδωτική προστασία, αντιγήρανση και λάμψη. θα χρειαστείς και ενυδατική μετά.

   Διαγραφή
 26. Γειά σου Μαρία! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Δεν έχω pay pal όμως και δεν ξέρω πως γίνεται :(
  Συνεχίζω την ενημέρωση για το TCA Gorgeous :)
  4 μέρες μετά έκανα και δεύτερο peeling το δέρμα μου είναι σαν γυαλί, λαμποκοπάει :))) Μέχρι στιγμής δεν έχω ξεφλουδίσει, θα τρίβω με πετσέτα το πρόσωπο κάθε βράδυ και βλέπουμε. Θα το κάνω ξανά σε 4 μέρες το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ εκτός από πολύ λαμπερό το δέρμα μου δείχνει και πιο σφριγηλό.Θα συνεχίσω έτσι μέχρι τέλος Μαρτίου. Το μόνο ότι βγαίνουν κάποια σπυράκια είναι φυσιολογικό? Μήπως το peeling βοηθάει να βγει ότι ήταν να βγει και μετά το δέρμα καθαρίζει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi μου έκανα και εγώ την Τετάρτη τελικά το Gorgeous peel και σε αυτήν την φάση απλά νιώθω ένα ήπιο τέντωμα στο πρόσωπο και ελάχιστη ξηρότητα. Δεν έχω αρχίσει να ξεφλουδίζω ακόμα και το πρόσωπό μου απλά δείχνει λείο και φωτεινό. Οπότε όλα καλά. Νιώθω και εγώ πιο σφιχτή την επιδερμίδα κάτι που δεν με χαλάει καθόλου :))
   Σπυράκια εγώ δεν έχω βγάλει αλλά μάλλον σε σένα είναι αυτό που είπες. Πρόσεχε μονάχα η πετσέτα που χρησιμοποιείς για να τρίβεις την επιδερμίδα σου να είναι καθαρή για να μην σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα με μόλυνση.
   Το Tca τελικά είναι τέλειο! Κρίμα που δεν τολμούσα να το δοκιμάσω νωρίτερα! Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ :)
   Αφού αγοράζεις από το Internet κρίμα να χάνεις τις ευκαιρείες στο Ebay. Είναι πολύ εύκολο να βγάλεις paypal. Για την διαδικασία δες εδώ http://agoresonline.blogspot.com/2008/05/paypal.html

   Διαγραφή
 27. Μαρια για να μην σε κουραζω θα μπω κατευθειαν στο θεμα,ξαναβαλα το lunch την Τεταρτη το βραδυ μονο στο μετωπο και λιγο τοπικα στο μαγουλο, εχουν ξεραθει τα σημεια αλλα ξεφλουδισμα τπτ,ειναι φυσιολογικο η το δερμα μου ειναι προβληματικο,παλαβο??δεν θα πρεπε σημερα Σαββατο
  να αντιδρασει,να ξεφλουδισει??Ευχαριστω.Υ.Γ στο μετωπο δεν βαζω ενυδατικη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kiki βάλε ακόμα μια φορά σε όλο το πρόσωπο άστο 3 λεπτά και κάνε με την Timepeel μετά από 5 μέρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει απολέπιση μετά από δυο εφαρμογές του peel όσο και το δέρμα σου να "αντιστέκεται". Συνήθως αυτό γίνεται όταν το δέρμα δεν χρειάζεται την απολέπιση και έτσι αργεί περισσότερο να δράσει το peeling.
   Εγώ τώρα στην τρίτη φορά και με το πιο δυνατό peeling δεν είδα ιδιαίτερη απολέπιση επίσης,αλλά έκανα με την Timepeel και έφυγε η ξηρότητα και το δέρμα μου το νιώθω πιο καθαρό και σφιχτό. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να κάνω δύο συνεχόμενες βραδιές TCA και να δω πως θα αντιδράσει το δέρμα μου έτσι και θα ενημερώσω.

   Διαγραφή
 28. Μαρακι,το κανω μονο τοπικα γιατι την πρωτη φορα ειχε ζαρωσει το δερμα μου.Δηλαδη Τεταρτη μεχρι Σαββατο βραδυ και τελος??Σημερα Κυριακη να μην ξαναβαλω απλα να περιμενω??Διαβαζω τα σχολια και εντυπωσιαζομαι απο τις περιγραφες σας.Εμενα ζαρωσε σουφρωσε αλλα εκει πεισμα δεν ξεφλουδιζει(τα νευρα μου)Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική όχι, λέω να βάλεις και σήμερα το βράδυ TCA. Μετά από 5 μέρες να κάνεις με την Timepeel. Μπορεί απλά να χρειάζεσαι μεγαλύτερη δόση για να δράσει η απολέπιση
   Αλήθεια πριν κάνεις Timepeel περνάς το πρόσωπο με οινόπνευμα για να να φύγει το σμήγμα και να στεγνώσει τελείως ώστε να φύγουν πιο εύκολα τα νεκρά κύτταρα;
   Πάντως επειδή το δέρμα σου αντιδρά κάπως διαφορετικά από το συνηθισμένο δεν μπορώ να εκτιμήσω ακριβώς τι χρειάζεσαι. Ίσως φταίει που το κάνεις τοπικά μόνο σε συνδυασμό με την προηγούμενη χρήση airol. Νιώθω, η αλήθεια ανασφάλεια να σου προτείνω κάτι με αυτοπεποίθηση. Απλά νομίζω πως μάλλον χρειάζεσαι μεγαλύτερη δόση για να γίνει η απολέπιση. Αν δεν αισθάνεσαι όμως άνετα με αυτό τότε άσε το δέρμα σου να ηρεμήσει τελείως και βάλε μόνο ενυδατική δύο και τρεις φορές την ημέρα και τίποτα άλλο. Μετά από δύο εβδομάδες κάνε την Timepeel να φρεσκάρεις την επιδερμίδα και μην ξανακάνεις τίποτα άλλο μετά, για ένα διάστημα τουλάχιστον!

   Διαγραφή
 29. O.K Μαρια θα επανελθω για νεοτερα και εντυπωσεις οταν τελειωσει η απολεπιση(αμην και ποτε!!!):))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Μαρια εγω ειμαι παλι.Λοιπον μειναμε στην Κυριακη το ξανακανα οπως μου πες.Το δερμα μου εγινε κακο χαλι (το μετωπο μονο)δεν ηταν δερμα αυτο ηταν κατι σαν πετσι.Γυναικα 80 ετων θα χε καλυτερο,στεγνο τραχυ με καθετες πτυχες,χαθηκαν οι ρυτιδες οι οριζοντιες (αυτες οι εκφραστικες),φαινοταν καθαρα οτι δεν υπηρχε περιπτωση να ξεφλουδισει το τριβα με πετσετα βρεγμενη, στεγνη τπτ,σημερα αποφασισα να το ενυδατωσω ψιλογυαλιζε μετα την ενυδατωση.Πριν λιγο (σημερα Τριτη)δεν αντεξα πηρα οινοπνευμα οπως παντα πριν την ΤΙmepeel και το κανα τοπικα γυρω στα 5 λεπτα εβαλα και ενα ζελε υαλουρονικο μετα,εβγαλε οχι πολλα, αρκετα ομως για να ρθει στα ισια του,δεν εγινε οπως πριν αλλα ειναι σε καλο δρομο.ΟΥΦ ηρεμησα!!!!!Μαρια αιρολ στο μετωπο δεν εβαλα καθολου μονο την νοβακουασολ εβαζα κανα δυο βδομαδες πριν, (το tca lunch).Aυτα τα νεοτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κικι η περίοδος μετά το Peel δεν είναι ποτέ και ότι καλύτερο ούτως ή άλλως γιατί το δέρμα στεγνωνει ξηραίνεται για να ξεφλουδίσει μετά. Το καλό είναι όμως με τα συγκεκριμένα TCA είναι ότι δεν απολεπίζει έντονα και η διαδικασία είναι γενικά διακριτική χωρίς να χρειαστεί να μεινεις σπίτι. Το αποτέλεσμα μετά σίγουρα σε αποζημιώνει. Δεν ξέρω όμως εσένα γιατί σε παίδεψε τόσο πολύ στην αρχή αλλά απ΄ότι φαίνεται θα το πάρεις το κολάι σύντομα :)

   Διαγραφή
 31. Γενικα απο οσο μου λενε εχω φωτεινη επιδερμιδα,χωρις να ναι λιπαρη,ειδικα οταν φοραω μεικαπ.Ποτε δεν εχω ξεφλουδισει στο προσωπο, λιγο στην μυτη θυμαμαι παλια.Ισως δεν το ειχα αναγκη.Απο την Τεταρτη μεχρι την Τριτη σχεδον μια βδομαδα, απο αυτα που διαβασα απο σας, επρεπε να ειχε αρχισει η απολεπιση.Ακομη και σημερα Τεταρτη νοιωθω οτι ακομη δεν ειναι οπως πριν,ειναι ακομη ξηρο.Μαρια τοπικα σε σπυρακι μπορει το lunch να βοηθησει στην 15 χρονη κορη μου η οχι.Σε ευχαριστω για ολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική την ξηρότητα θα την νιώθεις για ένα διάστημα. Εμένα όμως δεν με πειράζει καθόλου αυτό το λίγο. Ίσα ίσα που δεν γυαλίζει τόσο πολύ το δέρμα μου πλέον. Πάντως το κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά είναι γεγονός. Κάνε ένα μακρύ διάλλειμα τώρα αλλά την επόμενη φορά κάνε δύο βράδια στην σειρά για να επισπεύσεις την απολέπιση. Η κορούλα σου ασφαλώς μπορεί και να το χρησιμοποιήσει τοπικά εκεί που έχει σπυράκι αλλά να βάλει και αυτή δυο βράδυα συνεχόμενα γιατί μία φορά με το Lunch δεν είναι αρκετό.

   Διαγραφή
 32. Γεια σου Μαρία,συγχαρητήρια για την προσεγμένη δουλειά.Θα ήθελα σε παρακαλώ πολύ να με βοηθήσεις να κάνω την παραγγελεία του 'TCA lunch peel',γιατί είναι η πρώτη φορά που θέλω να παραγγείλω και δεν γνωρίζω καθόλου από αυτά.Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βιβή θα χρειαστείς πιστωτική κάρτα για να κάνεις την αγορά σου. Εάν έχεις πες μου για να σε βοηθήσω με κάποιες οδηγίες για να κάνεις την αγορά σου. Επίσης μπορείς να παραγγείλεις TCA και από μια φαρμακοποιό στην Λάρισα που μπορεί να σου το στείλει με αντικαταβολή.
   Επικοινώνησε μαζί της στο natural.remedies@hotmail.com.

   Ενημέρωσέ με αν χρειαστείς τελικά πληροφορίες για να αγοράσεις από το e-shop.

   Διαγραφή
 33. Μαρία γεια σου!Τυχαία έπεσα στο blog σου και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα με τις γνώσεις σου.θέλω μια μικρή βοήθεια.Έχω κάνει χημικό πήλιγκ σε δερματολόγο(12επισκέψεις)για να μου φύγουν οι κηλίδες (2)μεγάλες που έχω στο πρόσωπο...ξεκίνησε με απαλό πήλιγκ και τις 3-4 τελευταίες φορές έκανε το πιο δυνατό,έτσι μου είπε. Εννοείται ότι δεν έχω καμιά διαφορά στις κηλίδες μου,το πρόσωπό μου είναι πιο λαμπερό αλλά οι κηλίδες ίδιες...επειδή δεν έχω την οικονομική ευχέρεια να συνεχίσω με την δερματολόγο σκέφτηκα μήπως μπορώ να κάνω κάτι μόνη στο σπίτι...την διαδικασία την γνωρίζω,το θέμα είναι πως μάλλον θα χρειαστώ κάτι πιο δυνατό από αυτό που προτείνεις στις υπόλοιπες φίλες...μήπως μπορείς να με βοηθήσεις?Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και καλή συνέχεια σ' ότι και αν κάνεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το χημικό peeling όταν είναι δυνατό μπορεί να κάνει περισσότερο ζημία παρά καλό. Εγώ προτείνω για χρήση στο σπίτι μόνο σε συγκέντρωση που είναι απόλυτα ασφαλής. Μπορείς να βρεις στο ebay δυνατα Tca αλλά θέλει πολύ προσοχή και η διαδικασία αλλά και η φροντίδα μετά. Ότι και να αποφασίσεις πάντως μην πάρεις σε καμμιά περίπτωση Tca με πάνω από 30% συγκέντρωση.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για τη άμεση απάντησή σου!θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και δεν θα το ρισκάρω με πολύ δυνατό.Έχεις κάποιο υπ΄όψιν σου να μου προτείνεις?θα το εκτιμούσα μιας και δεν έχω ξαναψωνίσει από το διαδίκτυο :( ... και πάλι ευχαριστώ! Εύη.

   Διαγραφή
  3. Εύη βρήκα αυτό στο amazon Yavonae 25% TCA Chemical Peel . Είναι αρκετά δυνατό και έχει άριστες κριτικές
   Θα χρειαστεί να δημιουργήσεις λογαριασμό πρώτα και μετά να αγοράσεις με την πιστωτική σου κάρτα. Η διαδικασία πληρωμής στο amazon είναι απόλυτα ασφαλής και δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου. Εγώ αγοράζω από εκεί χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν χρειαστείς κάτι άλλο είμαι στην διάθεσή σου.

   Διαγραφή
 34. Μαρία σ΄ευχαριστώ!Η αγορά γίνεται μόνο με πιστωτική κάρτα?Δεν γίνεται με pay pal? ...θα έχεις νέα μου μόλις το παραλάβω και το δοκιμάσω...να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα: η κυρία που διατηρεί φαρμακείο στη Λάρισα δεν έχει κάποιο που ίσως να ταιριάζει στην περίπτωσή μου? Θα μου ήταν σαφώς ευκολότερο!:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύη μου το amazon δεν δίνει δυστυχώς δυνατότητα πληρωμής με paypal. Επειδή μου είπες ότι δεν έχει ασχοληθεί με αγορές στο διαδίκτυο ξανά υπέθεσα ότι δεν θα έχεις. Αγορά με paypal μπορείς να κάνεις από το ebay. Η Ρασέλ νομίζω πως δεν δίνει τόσο δυνατό Tca σε ιδιώτες γιατί υπάρχει όσο να ναι ευθύνη για την σωστή χρήση. Δεν ξέρω αν το 25% to θεωρεί ok να στο δώσει η δεν δίνει πάνω από 30%. Στείλε της αν θέλεις ένα mail να την ρωτήσεις.

   Διαγραφή
 35. Γεια σας! Ηθελα να ρωτησω αν ειναι φυσιολογικο να μην ξεφλουδισει το δερμα με 2 συνεχομενες μερες χρησης του TCA 25%?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξεφλούδισμα δεν ξεκινά άμεσα αλλά μετά από μερικές μέρες. Συνήθως αρχίζει στις τρεις με τέσσερεις ή και πέντε ανάλογα μέρες με την επιδερμίδα. Το διάστημα αυτό απλά νιώθεις την επιδερμίδα σου στεγνή και κάπως σαν αφυδατωμένη.

   Διαγραφή
 36. Γεια σου Μαρια...εδω και πολυ καιρο διαβαζω τα αρθρα που γραφεις ειναι πολυ βοηθητικα και σημαντικα αυτα που γραφεις.Αποφασισα κι εγω να κανω αυτη την αγορα lunch tca πηρα και ενα peeling για το σωμα επειδη εχω πολυ λιπαρο δερμα και μου βγαινουν αρκετα σπυρακια στην πλατη.Περιμενω να μου ερθουν...Θα ηθελα να σε ρωτησω αν μπορω να βαλω κανονικα make up τις ημερες που θα το χρησιμοποιω????αυτη ειναι η ερωτηση μου για τα αλλα με εχετε καλυψει...Ευχαριστω Ειρηνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. μπορώ κι εγώ να έχω το mail της φαρμακοποιού στη Λάρισα παρακαλώ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Georgia το mail της είναι natural.remedies@hotmail.com

   Διαγραφή
 38. Γειά σου Μαρία. Αγόρασα από το amazon την κρέμα του Janson Beckett και είναι εξαιρετική. Βρήκα το site του Beckett που στέλνει τα καλλυντικά στην Ελλάδα και παρήγγειλα προιόντα αξίας 270ε πριν 1 μήνα.Αυτό είναι το site http://www.janson-beckett.com/store_fld/Scripts/default.asp Tα καλλυντικά δεν τα έχω παραλάβει.Το ποσό μου το χρέωσαν την ίδια μέρα που παρήγγειλα. Έχω στείλει τουλάχιστον 10 e-mail δεν έλαβα ποτέ απάντησή τους.Η αποστολή θα γινόταν με τη Fedex μίλησα μαζί τους αλλά χωρίς τον αριθμό φορτωτικής δεν μπορούν να με βοηθήσουν.Όπως είπαν από Αμρική στην Ελλάδα έρχονται εντός 5 ημερών. Πιστεύω ότι δεν μου τα έστειλαν ποτέ. Κοντεύω να σκάσω. Μήπως γνωρίζεις πως μπορώ να κινηθώ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi δεν πιστεύω ότι δεν σου τα έστειλαν. Γενικά δεν τους συμφέρει να δημιουργούν κακό όνομα στην αγορά, ιδίως όταν πρόκειται για γνωστή φίρμα καλλυντικών. Γιατί μια του κλέφτη δυο του κλέφτη αν αρχίσουν να μην παραδίδουν θα βγει βρώμα κάποια στιγμή. Κάποιο μπέρδεμα πρέπει να έγινε. Απορώ βέβαια γιατί δεν σου απαντούν στο email. Σου προτείνω να επικοινωνήσεις μαζί τους τηλεφωνικά (έχουν τα νούμερα εδώ http://www.janson-beckett.com/about_fld/free-shipping.asp) Νομίζω πρέπει να βάλεις 001 μπροστά για Αμερική, δεν είμαι σίγουρη όμως, κοίταξέ το λίγο.
   Τηλεφωνικά θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη να σου δώσουν το νούμερο της φορτωτικής να δεις τι έγινε. Όταν τους πάρει τηλέφωνο να έχεις μπροστά σου τα στοιχεία της παραγγελίας. Αλήθεια όταν έκανες την παραγγελία δεν σου ήρθε κάποιο ενημερωτικό mail με τις πληροφορίες αποστολής; Μήπως δεν τα έστειλαν με Fedex και καθυστέρησε η παραλαβή λόγω Πάσχα; Μήπως δεν έστειλες το σωστό email (customerservice@janson-beckett.com)ή μήπως το mail σου κατά κάποιο τρόπο πήγε στο junk φάκελο. Υποθέσεις κάνω τώρα βέβαια... Αν και στο τηλέφωνο δεν βγάλεις άκρη τότε μπορεί αν πλήρωσες με paypal να ζητήσεις εντός 45 ημερών από την ημερομηνία αγοράς επιστροφή χρημάτων γιατί δεν έλαβες τα προϊόντα σου (ένας από τους λόγους που μου αρέσει το paypal αν και προσωπικά ακόμη τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να ζητήσω επιστροφή).
   Αν δεν βγάλεις άκρη έτσι και θελήσεις κάποια βοήθεια μην διστάσεις γράψε μου πάλι να δούμε τι θα κάνουμε.

   Διαγραφή
  2. Εφι αν θέλεις στείλε μου στο mail μου admin@e-gynaika.com με πιο όνομα έκανες την παραγγελία και ότι στοιχείο έχεις σχετικό να κάνω μια προσπάθeια να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους. Αν δω ότι μου τα μασάνε και δεν έχουν διάθεση συνεννόησης θα τους πω ότι ότι θα δημοσιεύσω επίσημα το περιστατικό και θα κάνουμε παράπονα και σε άλλες σχετικές ιστοσελίδες. Ελπίζω να μην χρειαστεί γιατί είναι πολύ άχαρη διαδικασία και πραγματικά δεν πιστεύω ότι επίτηδες δεν σου έστειλαν τα πράγματα για να σε εξαπατήσουν. Κάτι άλλο τρέχει και θα το βρούμε. Πάντως αν χρειαστεί είτε με το καλό είτε με το "άγριο" θα βγάλουμε άκρη και θα προσπαθήσω και εγώ όσο μπορώ να σε βοηθήσω. Φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 39. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Τηλέφωνο σήμερα προσπάθησα να πάρω μπροστά ο κωδικός είναι 001 αλλά δεν απάντησαν ισως επειδή είναι Σάββατο. Έστειλα mail σε όποια διεύθυνση βρήκα να αναφέρεται στη σελίδα τους και στο customer service. Σου στέλω mail.
  Και πάλι χίλια ευχαριστώ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi το έλαβα το mail κοίτα αν βγάλεις άκρη εσύ από Δευτέρα και μετά αν χρειαστεί θα επικοινωνήσω και εγώ μαζί τους. Κράτα με λοιπόν ενήμερη.

   Διαγραφή
 40. Αγαπητή Μαρία σήμερα έλαβα ειδοποιητήριο από το ταχυδρομείο και παρέλαβα τη μία παραγγελία στις 34 ημέρες. Η δεύτερη παραγγελία που έγινε στις 31/3 ακόμα δεν έχει έρθει.Είχα επιλέξει και χρεωθεί για ταχεία αποστολή με Fedex. Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι αυτό- το θεωρώ κοροιδία- σήμερα θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί τους. Τουλάχιστον όμως παρέλαβα!! Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόθεση σου να βοηθήσεις μια που δεν είσαι φυσικά υποχρεωμένη όπως και να απαντάς στις τόσες ερωτήσεις μας! Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi μου πολύ χαίρομαι που τουλάχιστον παρέλαβες τα προϊόντα> ρωτησες στην Fedex πότε τα παρέλαβαν στηνυπηρεσία τους για αποστολή. Αν όντως έκαναν τόσο καιρό να τα παραδώσουν ζήτα τους να σου αιτιολογήσουν την καθυστέρηση και να σου επιστρέψουν το εξτρά ποσό που έδωσεν για γρήγορη απόστολή. Περιμένω να μάθω και περαιτέρω εντυπώσεις από την σειρά. Εγώ θα την δοκιμάσω μόλις μου τελειώσουν του Perricone :)

   Διαγραφή
 41. Μαρία μου η Fedex δεν μπορεί να με βοηθήσει αν δεν έχουν τον αριθμό φορτωτικής. Θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη με την εταιρία JB. Και βέβαια θα σε ενημερώσω για τα προιόντα μόλις τα δοκιμάσω.:) Το πήλιγκ που σε είχα ρωτήσει του Janson Beckett το αγόρασα δεν κάνει τίποτα απολύτως ίσως επειδή είχα κάνει το TCA. Δεν το προτείνω πάντως είναι αρκετά ακριβό και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από τα κοινά του εμπορίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi μου όπως είπες, τι να κάνει εάν απλό peel όταν έχεις κάνει TCΑ; Αφού όμως είναι και ακριβό το βάζουμε στο λίστα των ασύμφορων. Blacklisted λοιπόν :))

   Διαγραφή
 42. Kαλημέρα!Ευχαριστώ για τις υπέροχες πληροφορίες που μας δίνετε.Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να προμηθευτώ το TCA 15% Ή 17%. Δεν έχω πιστωτική κάρτα ούτε κάποιον άλλο λογαριασμό...μπορώ να πληρώσω νε αντικαταβολή μέσω κάποιας εταιρίας ή φαρμακείου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σταματία μου γεια σου,
   μπορείς να παραγγείλεις TCA από το φαρμακείο της Rasel. Επικοινώνησε μαζί της στο natural.remedies@hotmail.com. Μπορεί να σου το στείλει με αντικαταβολή. Να επισημάνω όμως πως τώρα με την έντονη ηλιοφάνεια δεν είναι η καλύτερη εποχή για peeling. Θα σου συνιστούσα να περιμένεις για μετά τον Οκτώβριο.

   Διαγραφή
 43. καλησπέρα και από εμένα.
  έχω πρόβλημα με διχρωμίες. έχω κάνει ήδη σε δερματολόγο ένα δυνατό χημικό πήλινγκ αλλά από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια. Είχα δει διαφορά μέγάλη.

  τους τελευταίους μήνες άρχισα να παρουσιάζω πάλι διχρωμίες που δυστυχώς τον τελευταίο μήνα έγιναν πάρα πολύ έντονες. Βάζω αντηλιακό με δείκτη 30 και γενικά προσπαθώ να ενυδατώνω πολύ καλά το δέρμα μου. παρόλα αυτά το δέρμα μου σε εκείνα τα σημεία γίνεται όλο κ πιο σκούρο, με τραβάει πολύ κ έχει μια όψη σαν να έχω καεί κ να είμαι ένα στάδιο πριν το ξεφλούδισμα.
  ΄δεν υπάρχει κάποιο πήλινγκ για να με βοηθήσει τώρα κ ας είναι καλοκαίρι??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. CinaC δυστυχώς κανένα χημικό peeling δεν κάνει για το καλοκαίρι. Τσέκαρε και την απάντησή μου στην ερώτηση που άφησες σχετικά με τις δυσχρωμίες στο άρθρο για την δερμοαπόξεση.

   Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

   Διαγραφή
 44. αυτη την εποχη, εδω και 2 βδομαδες περιπου, το δερμα μου ειναι πολυ καλο για τα δικα μου δεδομενα.Βαζω μια κρεμα λευκαντικη της helena rubinstein δεν ξερω αν ειναι απο εκει αλλα ειμαι ευχαριστημενη, να φανταστεις μετα το tca και τις λευκαντικες η timepeel δεν βγαζει πια τις λευκες νιφαδες.Δεν εξαφανισε την παναδα βεβαια, αλλα μου φαινεται καπως πιο υποφερτη.H IDEALIST THS ESTEE μου τελειωσε δεν μου εκανε τπτ αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα την ξαναπαρω και μονο η αισθηση που σου δεινει φτανει.
  Μαρια υποψιαζομαι οτι το tca κανει μονο για επιφανειακες παναδες,αυτες που ειναι βαθειες μαλλον τις χειροτερευει.Μπορει να κανω και λαθος,σε μενα ετσι δουλεψε.Τα λεμε καποια στιγμη, σε ευχαριστω ξανα και ξανα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μου να σε ρωτήσω κάτι; Η Idealist που χρησιμοποιείς είναι αυτή με το σιέλ ή με το πετρόλ το χρώμα; Αυτή με το πετρόλ είναι η pore minimiser και δεν κάνει τίποτα για τις δυσχρωμίες. Αυτή που παίρνω εγώ είναι η Even Skintone Illuminator με την γυαλιστερή σιέλ συσκευασία. Είναι και οι δύο της σειράς Idealist αλλά διαφορετικές συνθέσεις. Εμένα δυο φορές μου τις μπέρδεψε η κοπέλα στο κατάστημα. Την μία φορά την πήρα σπίτι και έτρεχα να την αλλάξω και την άλλη πάλι πήγε να μου δώσει την λάθος κρέμα παρ όλο που την είπα ότι θέλω την Illuminator. Σου το αναφέρω γιατί μου κάνει περίεργο που δεν είδες διαφορά. Εγώ είδα πολύ γρήγορα βελτίωση στον τόνο και εδώ και ένα χρόνο τώρα την έχω συμπεριλάβει στα must της φροντίδας μου. Λέω λοιπόν μήπως χρησιμοποιείς την λάθος κρέμα...
   Επίσης με την Timepeel να ξέρεις όταν έχει πολύ ζέστη και υγρασία η ατμόσφαιρα δεν μπορεί να κάνει καλά την απολέπιση. Επίσης μην την κάνεις μέσα στο μπάνιο όταν η ατμόσφαιρα του μπάνιου είναι γεμάτη από υδρατμούς. Εγώ πριν από κανά δυο μέρες που έκανα έβγαζε κάτι σαν πετσούλες περισσότερο παρά άσπρες νυφάδες. Βέβαια έχει να κάνει ότι δεν χρειάζομαι πλέον ιδιαίτερα την απολέπιση αλλά έχει να κάνει σίγουρα και η υγρασία.
   θα το έχω υπ όψιν αυτό που είπες για τις το TCA και τις πανάδες όταν θα το ψάξω για να το διασταυρώσω μήπως και όντως έχει να κάνει με το βάθος της πανάδας. Αν βρω κάτι σχετικά θα σας ενημερώσω, εννοείτε :)

   Διαγραφή
 45. Την σωστη πηρα, μου δωσανε σε δειγμα αυτη που ειναι για πορους,ακομη δεν την δοκιμασα.Γραφει πανω Idealist Even Skintone illuminator,Serum correcteur de teint unifiant illuminateur.
  Eιναι η σωστη.
  Αυτο που λες για υγρασια ειναι σιγουρο,εχουμε μπολικη εδω.Για το μπανιο δεν το χα σκεφτει και σε ευχαριστω.Οταν ειχα παθει την ζημια απο δερματολογο πηγα και σε αλλους να δω τι θα μου πουν,μια γυναικα δερματολογος μου ειπε οτι δεν φευγουν οταν ειναι βαθιες οτι και να κανω,laser, δερματοαποξεσεις μου δωσε μια κρεμα για μειωση της μελατονινης και μου ειπε να προσεχω τον ηλιο,να βγαινω εξω με προστασια και τιποτα αλλο να μην κανω.Ποιος ομως δεχεται την μοιρα του (χεχεχε) τωρα τελευταια το πηρα αποφαση,τι να κανουμε, καλα να μαστε.Εξαλλου δεν ειναι τεραστια,η γυναικεια ματαιοδοξια βλεπεις με κανει να ψαχνομαι.
  Να σαι καλα Μαρια μου σε κουρασα.Ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκ Κική μου. Όχι βρε δεν με κούρασες προς Θεού. Αν θυμάμαι καλά έχεις την quasar. Κάνε συστηματικά με αυτήν στην περιοχή με την πανάδα. Αν μπορείς τρία λεπτά κάθε μέρα. Πιστεύω πως μπορεί να σε βοηθήσει να την μειώσεις αισθητά.

   Διαγραφή
 46. Οκ θα το κανω.Καληνυχτα:))!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Μαρία μου θυμάμαι παλαιότερα κάπου σε αυτό το ποστ λέχθηκε ότι ίσως το tca να κάνεις τις πανάδες χειρότερες. Τελικά έχετε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Hapiness ναι, σε μερικές περιπτώσεις το Tca μπορεί να επιδεινώσει τις πανάδες. Δεν ξέρω το γιατί αλλά από εμπειρίες κάποιων φαίνεται πως πράγματι μπορεί να γίνει αυτό. Εάν κάποιος λοιπόν έχει πανάδες και θέλει να δοκιμάσει, καλύτερα να τεστάρει πρώτα σε μια μικρή περιοχή και όχι τόσο ορατή πριν κάνει σε όλο το πρόσωπο. Θα μου πεις γιατί να το ριψοκυνδυνέψει.... Απλά τις περισσότερες φορές δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα στην μείωση των πανάδων. Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση, όπως είπα πριν, δεν γνωρίζω... Πάντως μιας και το ξέθαψες το θέμα είναι ευκαιρία να το ψάξω μήπως και βρω τίποτα σχετικό που να μας δίνει κάποια εξήγηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Εμενα μου τις επιδεινωσε,μια ειχα στο μετωπο απο προηγουμενη δερμοαποξεση.Πανω που εσβηνε εγινε παλι εμφανης.Ισως να βοηθαει τις επιφανειακες.Οταν εκανα την εφαρμογη ειχε γινει σαν χαρτι τσαλακωμενο το σημειο μονο της παναδας.Ειδα και επαθα να συνεφερω το δερμα μου.Προσοχη κοριτσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ναι Κική μου θυμάμαι, γι αυτό λέω και εγώ πως θέλει προσοχή. Ενώ στις περισσότερες επιδερμίδες δίνει πολύ καλά αποτελέσματα θέλει προσοχή γιατί η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Οπωσδήποτε λοιπόν τεστάρισμα πιο πριν σε κάποια μικρή περιοχή. Όταν θα βρω χρόνο να κοιτάξω τι παίζει με τις πανάδες και το TCA και θα σας ενημερώσω.
  Είσαι εντάξει τώρα; Απ ότι κατάλαβα μπόρεσες και την μείωσες αρκετά.Χρησιμοποίησες κάποιο προϊόν για πανάδες; 'Οταν μπορέσεις ενημέρωσε με. Φιλιά πολλά :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Τιποτα Μαρια μου,μην φανταστεις οτι ξεχωριζει πολυ,αχνη ειναι τωρα, με μευκαπ καλυπτεται καλα.Ισως σε καποια φωτα να ξεχωριζει.Την baby quasar την χρησιμοποιω αραια και που,η timepeel τωρα που χειμωνιασε παλι κανει δουλεια.Εκανα τις προαλλες και το ευχαριστηθηκα γεμισε απιστευτα νεκρα κυτταρα(ασπρακια)την αγαπω.Το καλοκαιρι νομιζα οτι χαλασε επειδη δεν εβγαζε τιποτα.Εχεις δικιο η υγρασια εμποδιζει την απολεπιση,σε καποια σχολια σου εμαθα οτι με την Αιρολ γινεται πιο ευκολη η απομακρυνση των νερων κυταρων,θα το δοκιμασω.Αν ποτε ανακαλυψω κατι να σαι σιγουρη θα το μοιραστω εδω.Αν ηξερα θα σου εστελνα φωτο μου να δεις τι εννοω για την παναδα μου,δεν ξερω ομως παρα μονο τα βασικα στο διαδυκτιο.Να σαι καλα Μαρια μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Κική μου χαίρομαι που έκανες Mastering την Timepeel και βλέπεις τόσο καλό αποτέλεσμα :)
  Όταν θα χρησιμοποιήσεις την airol βάλε την ένταση στο χαμηλό πρώτα και δυνάμωσε σταδιακά για να μην τυχόν και ερεθίσεις πολύ το δέρμα σου. Θα περιμένω εντυπώσεις. Α! θα κοιτάξω να γράψω και κάποιο άρθρο με καλές λευκαντικές κρέμες γιατί έχω εντοπίσει μερικές που αξίζει να δοκιμάσεις. Φωτο μπορείς να μου στείλεις ως συννημένο μέσω email email admin@e-gynaika.com
  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ευχαριστω Μαρια μου, αν τα καταφερω μπορει να σου στειλω κααααποια στιγμη το πριν και το μετα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ok kiki μου, όποτε μπορέσεις :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Καλημερα Μαρια.Σου ευχομαι Χρονια Πολλα γεματα υγεια,ευτυχια και....λεφτα!!!!Φιλακια πολλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Καλημέρα Έλενα :)
  Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω με όλη μου την την καρδιά! Ευτυχώς τα δύο πρώτα δεν εξαρτώνται από το τελευταίο, άμεσα τουλάχιστον... γιατί αλλιώς άστα να πάει.. :))
  Πολλαααά φιλάκια και Καλή Χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Γειά σου Μαρία. Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ενυδατική μετά το πήλινγκ. Είχα κάνει σε δερματολόγο χημικό πήλινγκ και μου είχε πει να πλένω το πρόσωπό μου με νερό και ξίδι μέχρι να ξεφλουδίσω και να βάζω 3 φορές την ημέρα πεπανθόλ και μία φορά μία κορτιζονούχα αλοιφή, φουσικόρτ αν θυμάμαι καλά. Μου είπε ότι δεν πρέπει να τραβήξω τις πέτσες να τις αφήσω να πέσουν μόνες τους. Η πεπανθόλ όμως μαλακώνει τόσο πολύ το δέρμα που την τρίτη μέρα κάνοντας μασαζ ελαφρό να απορροφηθεί βγαίνανε και οι πέτσες. Μάλλον έπρεπε να κάνω απλή επάλειψη γιατί ο γιατρός δεν χάρηκε που συντόμευσα την διαδικασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. kari, το peeling που έκανες σε δερματολόγο ήταν μάλλον αρκετά πιο δυνατό που προκαλεί ξεφλούδισμα ακόμα και με κρέμα. Το συγκεκριμένο όμως είναι πολύ ήπιο σχετικά, ώστε να είναι ασφαλές για προσωπική χρήση, έτσι προτείνουν από την ιστοσελίδα να μην βάζεις κρέμα για να μπορέσει το δέρμα να ξεφλουδίσει. Εγώ πάντως δεν αντέχω την ξηρότητα και όταν το κάνω βάζω λίγο ενυδατική κρέμα. Μετά όμως χρησιμοποιώ τη Timepeel (συσκευή δερμοαπόξεσης) για να απομακρύνω πιο εύκολα τα νεκρά κύτταρα. Πολλές άλλες χρήστριες όμως χρησιμοποιούν ενυδατική επίσης.
  Το πως θα χρησιμοποιήσεις τελικά αυτά τα ήπια peel, αν θα αντέξεις δηλαδή την ξηρότητα ή θα βάζεις μια κρέμα, είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και επηρεάζει λίγο το αποτέλεσμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Όντως ήταν πιό βαθύ το πίλινγκ που έκανα, ξεφλούδισα όπως όταν παθαίνουμε έγκαυμα από τον ήλιο. Αλλά τώρα που έχω πάρει ένα tca 15% ακολουθώ την ίδια διαδικασία και το ξεφλούδισμα γίνεται την τρίτη μέρα το πρωί όταν βάζω την πεπανθόλ. Έγώ νομίζω ότι η πεπανθόλ βοηθάει να φύγει πιό γρήγορα η πέτσα και μάλιστα όσο περισσότερες φορές βάζω
  τόσο καλύτερα. Δεν ξέρω αυτό έχω αποκομίσει μέχρι τώρα.
  Γιατί να ταλαιπωρήστε με την ξηρότητα? Δοκιμάστε το μιά φορά να ανταλλάξουμε εντυπώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. μαρια καλησπερα!ειμαι η γωγω
  γιατι δε μπορω ν αφησω σχολιο στη στηλη με τη θεραπεια για ραγαδες;
  τι αποψη εχεις για τα προιοντα mario badescu?αξιζει να δοκιμασω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Γωγώ μου πήγαινε άσε το σχόλιο σου εδώ http://www.e-gynaika.com/p/blog-page_21.html.
  Στο αρχικό το άρθρο τα απενεργοποίησα για είχαν μαζευτεί πολλά και έπρεπε να πατάει κάποιος πολλές φορές το link νεώτερο για να φτάσει στο τέλος των σχολίων και ήταν κουραστικό άσε που κάποιες κοπέλες μπερδεύονταν και δεν μπορούσαν να δουν την απάντησή μου. Στο άρθρο το αναφέρω ότι τα σχόλια συνεχίζονται στην άλλη σελίδα που αναφέρω πιο πάνω.
  Τα Mario Βadescu είναι εξαιρετικά. Εγώ πάντα έχω στο ντουλαπάκι μου την "Buffering lotion" για τα βαθιά σπυράκια. Σε συνδυασμό με την συσκευή pulsar http://www.e-gynaika.com/2012/03/blog-post.html σώθηκα. Επίσης είχα δοκιμάσει ένα πολύ ωραίο καθαριστικό το "enzyme cleansing gel". Το παίρνω πότε πότε αλλά βολεύομαι και με άλλα προϊόντα μιας και τα μεταφορικά ανεβάζουν το κόστος και τώρα τελευταία ξέρεις... όλοι τα μετράμε λίγο περισσότερο. Κάτι άλλο δεν έχω δοκιμάσει αλλά γενικά έχει πολύ καλές κριτικές ιδίως για τα προϊόντα για την ακμή. Αλήθεια με τις συσκευές πως τα πας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. καλησπερα μαρακι μου!
  το beautybay εχει δωρεαν μεταφορικα απ οτι ειδα τωρα.σκεφτομαι να δοκιμασω τελικα τα mario badescu.οσον αφορα τις συσκευες ολα καλα!με τη δερμοαποξεση καθε φορα ειναι και καλυτερα.τη μαθαινω ακομα.με τη συσκευη της μεσοθεραπειας ακομα δεν εχω βρει καταλληλα προιοντα.ζητησα και τη βοηθεια της ρασελ ,της εστειλα το λινκ της συσκευης αλλα μου απαντησε οτι δε τη βρηκε στο ιντερνετ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Γωγώ μου τσέκαρε το mail σου. Σου έστειλα ένα link εκεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.