Κρέμες Ματιών: Πως Επιλέγουμε ποια μας Ταιριάζει Καλύτερα;

Η περιοχή ματιών, εξαιτίας της πιο λεπτής επιδερμίδας της από το υπόλοιπο πρόσωπο και τις συνεχείς κινήσεις έκφρασης είναι από τις περιοχές που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Μικρές ρυτίδες και χαλάρωση μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμα και από την δεύτερη δεκαετίας της ζωής μας. Είναι λοιπόν απαραίτητο να αρχίσουμε να φροντίζουμε νωρίς την περιοχή των ματιών μας με μια καλή κρέμα ώστε να μπορεί να αντιστέκεται περισσότερο στην φθορά του χρόνου. Η πρόληψη άλλωστε είναι η καλύτερη θεραπεία!

Η αγορά είναι γεμάτη από κρέμες ματιών αλλά πρέπει να ξέρετε πως καμιά δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Απλά υπάρχουν κάποιες που δεν δίνουν τίποτα άλλο από μια απλή ενυδάτωση και άλλες πιο αποτελεσματικές γιατί περιέχουν συστατικά ικανά να βοηθήσουν περισσότερο στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολεί την καθεμία μας ξεχωριστά. Υπάρχουν άπειρες κρέμες στο εμπόριο για την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων, την λέπτυνση του δέρματος, την χαλάρωση, το πρήξιμο, τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Ποια κρέμα  επιλέγουμε λοιπόν;  
Δύσκολη ερώτηση και ομολογώ χωρίς ξεκάθαρη απάντηση! Βασικά δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι η κρέμα που κάνει για τη φίλη σας θα κάνει και για εσάς. Ακόμα και αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα!  Ψάχνοντας για κριτικές στο διαδίκτυο πάντοτε όσο και μεγάλο το ποσοστό θετικών εντυπώσεων στο σύνολο για ένα προϊόν, θα υπάρχουν κάποια άτομα που αναφέρουν ότι δεν είδαν την παραμικρή βελτίωση. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε το κατάλληλο προϊόν είναι μετά από δοκιμή  φροντίζοντας απλά να αγοράσουμε κάτι με αξιόλογα συστατικά και κατά γενική ομολογία αποτελεσματικό με την ελπίδα ότι θα  στρώσει και σε εμάς καλά. 

Πως όμως "διακρίνουμε" την εξαιρετική από την απλά καλή ή την άχρηστη κρέμα. Θα σας αποκαλύψω  εδώ τα βήματα που ακολουθώ προσωπικά πάντοτε όταν ψάχνω για προϊόντα ομορφιάς και που συνήθως με οδηγούν σε σωστές αποφάσεις και αγορές.

Βήμα 1ο
Κάνω πρώτα  μία έρευνα για το πρόβλημα που θέλω να αντιμετωπίσω πχ σύσφιξη για τα μάτια, μαύροι κύκλοι, κτλ. και σημειώνω σε έγγραφο ότι βρίσκω αξιόλογο σχετικά με αναφορά σε συγκεκριμένες κρέμες, συστατικά, θεραπείες. Εδώ δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα πάντοτε την ποιότητα της ιστοσελίδας (προτιμώ τα blogs με προσωπική άποψη και τα forums) και κυρίως στα συστατικά της εκάστοτης κρέμας.

Βήμα 2ο
Στην συνέχεια ψάχνω σε βάθος για το κάθε ένα χωριστά, από αυτά που ανακάλυψα στο πρώτο βήμα,  για να δω αν όντως είναι κάτι για το οποίο υπάρχει κάποιος σχετικό ντόρος ή αν ήταν μεμονωμένες αναφορές. Εδώ είναι που ανοίγω δεκάδες + παράθυρα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα ο Browser να τα «παίζει» και να αρνείται πεισματικά να …ανταποκριθεί :))

Βήμα 3ο
Για τα προϊόντα που ανακαλύπτω ότι υπάρχει αρκετή αναφορά ή πολύ θετικές κριτικές ψάχνω για ακόμη περισσότερες κριτικές σε διάφορα site. Αγαπημένα μου είναι το amazon.com ( έχει περισσότερα προϊόντα και κριτικές από το amazon της Αγγλίας αλλά όχι αποστολή στην Ελλάδα) και το sephora.com όπου χιλιάδες αγοραστές αφήνουν κριτικές για τα προϊόντα που έχουν δοκιμάσει. Σίγουρα λαμβάνω υπ’ όψη την πιθανότητα να υπάρχουν ψευδή θετικά σχόλια που κάποιοι από τις εταιρείες μπορεί να αφήσουν ή τα αρνητικά από ανταγωνιστές. Πως τα ξεχωρίζεις; Με ασφάλεια δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ, αλλά αν υπάρχουν για ένα προϊόν 100 σχόλια με 80 πχ είναι ενθουσιώδη για τα θετικά αποτελέσματα είναι πολύ πιο πιθανόν να είναι καλύτερο προϊόν από αυτό που έχει πέντε κριτικές και οι τρεις είναι μέτριες και οι δύο αρνητικές.

Ποια συστατικά όμως μέχρι σήμερα τουλάχιστον είναι τα πιο αξιόλογα και που θα πρέπει να κοιτάμε να υπάρχουν στις κρέμες ματιών ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε;

Για γενική αντιγήρανση, ρυτίδες και σύσφιξη:
 • Πεπτίδια (peptides) όπως το Matrixyl και το Argireline,
 • Αμινοξέα (amino acids)
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Dmae
 • Ρετινόλη (retinol)
 • Ρεσβερατρόλη (Reservatrol)
 • Επιδερμικοί παράγοντες ανάπτυξης (Epidermal Growth Factor- EFG),
 • Βιταμίνες Α, E, C
 • Συνένζυμο-Q10
 • Σκουαλένιο
 • Bisabolol,
 • Εκχύλισμα Algae,
 • Ωμέγα 3 και 6 έλαια
Για μαύρους κύκλους:
 • Βιταμίνες C και Κ
 • Haloxyl
 • Bioflavonoid Complex
 • Φλαβονοειδές Xρυσίνη (Chrysin)
 • Πεπτίδιο Eyeseryl
 • Chrysin
Για πρήξιμο και σακούλες
 • Καφείνη
 • Πεπτίδιο Eyeseryl
 • Bioflavonoid Complex
Έξτρα συμβουλές
 • Φροντίστε να διαλέγετε κρέμες σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και συστατικά που να ανταποκρίνονται σε αυτές.  
 • Χρησιμοποιήστε την κρέμα για τουλάχιστον ένα μήνα πρωί βράδυ πριν βγάλετε συμπεράσματα.
 • Εάν αφού χρησιμοποιήσετε την κρέμα και  δείτε μικρή και καμιά βελτίωση τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε  κάποια άλλη. 
 • Δεν αγχωνόμαστε ή απελπιζόμαστε  όμως αν κάποια δεν μας ωφέλησε ιδιαίτερα... τουλάχιστον δίνουμε κάποια φροντίδα στην περιοχή και απλά ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στην επόμενη αγορά μας μέχρι να βρούμε αυτήν που θα μας δώσει τα αποτελέσματα που ζητάμε. 
Κρέμες ματιών που αξίζει  να δοκιμάσετε
Επειδή ξέρω πως θα θέλετε όμως και κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις σας έχω βάλει σε ένα widget του αγγλικού amazon μερικές κρέμες που μπορείτε να δοκιμάστε με αξιόλογα συστατικά και με πολύ καλές κριτικές στο διαδίκτυο καθώς και τις δικές μου αγαπημένες του Dr Perricone τις. Μερικές μπορείτε να τις βρείτε και στα επώνυμα καταστήματα καλλυντικών, φαρμακεία και άλλες στο amazon.co.uk ή άλλα e-shops στο διαδίκτυο.


Ελπίζω να βρείτε τις συμβουλές μου χρήσιμες αλλά για να κάνουμε ακόμη πιο χρήσιμη την σελίδα σε όλες μας σας παροτρύνω να  αφήνετε στα σχόλια τις δικές σας κριτικές και γνώμες για την πιο αποτελεσματική κρέμα ματιών που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα και για πιο πρόβλημα συγκεκριμένα. Έτσι θα μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας χώρο αξιολόγησης  για την πιο αποτελεσματική κρέμα ματιών.
Πολλά φιλά σε όλες σας :)

36 σχόλια:

 1. Μαρία σε ευχαριστούμε πολύ για το άρθρο. Πιο παλιά είχες προτείνει μια άλλη κρέμα την cernor για μάυρους κύκλους. Έχουν πιο θετικές αναφορές αυτές που αναφέρεις τώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαριάννα μου την cernor μου την είχε συστήσει παλιότερα μια φίλη μου γιατρός και αν και υπάρχουν κάποιες θετικές αναφορές στην cernor προτιμώ πλέον να χρησιμοποιώ και να προτείνω κρέμες με καλύτερη στο σύνολο σύσταση. Βλέπεις το δεύτερο συστατικό της cernor είναι αλκοόλ και αυτό με ανησυχεί λίγο γιατί μπορεί να δημιουργεί ξηρότητα στην ήδη ευαίσθητη και λεπτή περιοχή των ματιών ιδίως σε μεγαλύτερες ηλικίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαρία μου πώς σου φαίνονται τα συστατικά και η δράση αυτής της κρέμας για μαύρους κύκλους;
  http://undereyetreatmentcenter.com/deravera-review
  σ ευχαριστώ και πάλι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα συστατικά είναι πολύ καλά και η σύνθεση δυνατή. Γενικά είναι ένα προϊόν που από τα συστατικά και μόνο με δελεάζει πολύ να το δοκιμάσω. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να βρω ικανοποιητικές κριτικές όσο και αν έψαξα στο διαδύκτιο. Μία αρνητική και μία θετική μόνο σε ένα φορουμ και η θετική ήταν από καινούργιο μέλος πράγμα που με κάνει να μην δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στην κριτική της. Η έλλειψη γνώμεων και αξιολογήσεων με ανησυχεί λίγο. Μιας και δεν είναι οικονομική κρέμα θα το σκεφτόμουν καλά πριν την αγοράσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπερα! Συγχαρητηρια για τις συμβουλες! Θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Ειμαι 22 χρονων και προσφατα αγορασα μια κρεμα γνωστης εταιριας- μη φαρμακευτικης- για τις πρωτες ρυτιδες στην περιοχη των ματιων. Ειμαι αρκετα ευχαριστημενη, το δερμα μου ειναι πολυ καλα ενυδατωμενο, ομως εχει γινει αρκετα χαλαρο. Δεν ξερω αν οφειλεται στη χρηση αυτης της κρεμας. Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποια κρεμα για τις πρωτες ρυτιδες και καποια για συσφιξη? ευχαριστω προκαταβολικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Αννα,
   μου φαίνεται περίεργο στα 22 να έχεις ήδη χαλάρωση! Για κρέμα ματιών για ρυτίδες κοίτα λίγο αυτές που έχω βάλει στο widget του amazon στο τέλος του άρθρου. Σου προτείνω την κρέμα του Murad την Resurgence Renewing Eye Cream. Έχει εξαιρετικές κριτικές και για ρυτίδες και για σύσφιξη.

   Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω πολυ! Πιστευω οτι η χαλαρωση και οι πρωτες γραμμες ισως δημιουργηθηκαν λογω της κουρασης και σε καθε περιπτωση θελω να τις προλαβω! Θα δοκιμασω την κρεμα που προτεινετε και θα σας πω εντυπωσεις!

   Διαγραφή
 6. Μαρία, καλησπέρα! Τα προϊόντα Perricone (ας μιλήσουμε για την κρέμα ματιών μην είμαστε off-topic) έχουν ακίνδυνα συστατικά? Τα έχεις τσεκάρει στο skin deep? Γενικώς βλέπω ότι σου αρέσουν σαν προϊόντα και αυτό με δελεάζει να τα δοκιμάσω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Miranda δεν είναι 100% φυσικά. Έχουν κάποια συστατικά που θα προτιμούσα να μην τα είχε, αλλά είναι πολύ λίγα στην συνολική σύσταση και κατ εξοχήν εξαιρετικά αντιγηραντικά συστατικά. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα συστατικά που έχει γιατί το είχα κοιτάξει παλιά και από τότε έχει περάσει καιρός. Πάντως εγώ έχω τόσο ευαίσθητο δέρμα που πολλές κρέμες ιδαίτερα των ματιών μου δημιουργούν ευαισθησία τσούξιμο και κοκκινίλες, Αυτές του Perricone μου στρώνουν πολύ καλά, νιώθω ότι έχουν βοηθήσει πολύ την περιοχή κάτω από τα μάτια να αντισταθεί σε ρυτίδες και χαλάρωση χωρίς καμμιά ενόχληση. Νομίζω πως είναι από τα προιόντα που αξίζει να τα δοκιμάσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γειά σου Μαρία!!!Θα ήθελα να ενημερώσω για μία κρέμα για τις σακούλες. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές και ακριβές κρέμες δεν είδα ποτέ καμία βλτίωση. Τόσο που σκέφθηκα και τη βλεφαροπλαστική. Έχω οίδημα τελικά όχι λίπος. Πήρα μία κρέμα από το amazon τόσο φθηνή που αναρωτιόμουν αν έπρεπε να την αγοράσω κα τελικά την αγόρασα επειδή ήταν πολύ φθηνή :)))http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00485M86C/ref=oh_o01_s00_i00_details
  Είναι η πρώτη φορά που είδα βελτίωση. Καταρχήν δεν με κόβουν πια τα μάτια μου και δεν τα νιώθω κουρασμένα. Οι σακούλες δεν έχουν φύγει έχουν "πέσει" όμως. Τη χρησιμοποιώ 3 φορές την ημέρα.
  Χρησιμοποιώ και αυτό το σέρουμ. Ρυτίδες στα μάτια κάνω μόνο όταν γελάω, είναι ηπιότερες πλέον και αυτό το προιόν είναι οικονομικό. Τι να πω? Φαίνεται στα μάτια μου ταιριάζουν τα φθηνα προιόντα :)))

  http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006YQEO9W/ref=oh_o02_s00_i00_details

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Efi μου πράγματι είναι πολύ φτηνές οπότε δεν χάνει κανείς τίποτα να τις δοκιμάσει. Φαίνεται μάλιστα πως και άλλοι που τις δοκίμασαν έμειναν ευχαριστημένοι. Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν για την ενημέρωση :)

   Διαγραφή
 9. Τελικά αποδεικνύεται, κατά τη γνώμη μου, ότι δεν υπάρχει κανόνας όσο αφορά την καλλυντική περιποίηση. Για παράδειγμα, εμένα προσωπικά η strivectrin για τα μάτια δε με ικανοποίησε, όπως δε με ικανοποίησε και αυτή του προσώπου. Αντίθετα έχω δοκιμάσει ένα πλήθος δειγμάτων από τις scincode και αγόρασα το eye pencil για τις "σακούλες" κάτω από τα μάτια, που απέκτησα τελευταία, και όλα τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας μου φάνηκαν αρκετά καλά. Να σημειωθεί ότι είμαι 40 ετών με κανονική επιδερμίδα και θεωρώ ότι το αδύνατο σημείο μου είναι η περιοχή των ματιών. Πάντως χωρίς να είμαι ειδική,μετά από συζητήσεις με αισθητικούς-κάποιες διδάσκουν στο σχολείο που εργάζομαι,κάποιες είναι απλά γνωστές- κατέληξα στο συμπέρασμα ότι καμία δε χρησιμοποιεί τα γνωστά καλλυντικά του εμπορίου. Επιπλέον μου τόνισαν όλες ότι τα επαγγελματικά καλλυντικά, αυτά δηλαδή που χρησιμοποιούνται στα κέντρα αισθητικής, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και οικονομικά. Σκέφτομαι λοιπόν να τα δοκιμάσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν τα ήξερα τα Skincode τα έψαξα στο διαδίκτυο και φαίνεται να έχουν αξιόλογη σύνθεση. Πάντως υπάρχουν και καλές κρέμες του εμπορίου και κάποιες δήθεν επαγγελματικές που είναι για πέταμα... Εξαρτάται όμως πάντα από το τι χρειάζεται κάθε επιδερμίδα και ποια συστατικά θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες της. Άλλα χρειάζονται για σύσφιξη άλλα για ρυτίδες, άλλα για μαύρους κύκλους άλλα για σακούλες κτλ. Επίσης παίζει ρόλο και η συνολική σύνθεση, ο τρόπος που η κάθε κρέμα μεταφέρει τα συστατικά στην επιδερμίδα, κ.ο.κ. Οπότε ο καθένας πρέπει να πειραματιστεί μέχρι να βρει αυτό που του ταιριάζει. Βέβαια υπάρχουν οι κρέμες που έχουν δραστικά συστατικά και ικανοποιούν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που τις χρησιμοποιούν και αυτές που είναι σχεδόν άχρηστες με ελάχιστες ποσότητες ευεργετικών ουσιών και γεμάτες άχρηστα και επικίνδυνα χημικά.
   Αυτό που πρέπει να φροντίζουμε λοιπόν είναι να ελέγχουμε τα πρώτα τα συστατικά στην σύνθεση και μετά να δοκιμάζουμε μια κρέμα. Τουλάχιστον έτσι αποφεύγουμε τις "πατάτες".

   Διαγραφή
 10. Γεια σου Μαρία. Τι νομίζεις για αυτή τη θεραπεία για μαύρους κύκλους;
  Μήπως έχει κάποια προσωπική εμπειρία από αυτό το γιατρό;
  http://ioannislyras.gr/gr/enesimes-therapies-prosopou/matia-mavroi-kykloi.asp

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Hapiness o Λύρας είναι πολύ γνωστός πλαστικός αλλά δεν έχω κάποια προσωπική εμπειρία. Πάντως η θεραπεία φαίνεται πολύ καλή!

   Διαγραφή
 11. Ωραία, σ ευχαριστώ Μαρία! :) Θα μάθω τα υλικά που χρησιμοποιεί και την ακριβή διαδικασία και θα επανέλθω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μαρία μου ακόμη μια απορία. Νομίζεις ότι τα χαπάκια υαλουρονικού injuv med κάνουν να χρησιμοποιηθούν στην ηλικία των 29 ή μήπως είναι πολύ νωρίς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Hapiness αν νομίζεις ότι το χρειάζεσαι δεν υπάρχει λόγος να μην τα πάρεις για ένα τρίμηνο. Καλό κάνουν ούτως ή άλλως και ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού ανταποκρίνεται περισσότερο ή λιγότερο στην θεραπεία. Οπότε δοκίμασέ τα άφοβα και βλέπεις αν σου κάθονται καλά ή όχι.

   Διαγραφή
 13. Είναι 'ομως τόσο αθώα και ασφαλή ώστε να τα πάρω χωρίς συνταγή γιατρού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Hapiness τα δίνουν στα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού. Είναι απλά διατροφικά συμπληρώματα και απόλυτα ασφαλή. Εάν είναι να αγχωθείς όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα πάρεις σώνει και καλά.

   Διαγραφή
 14. Παραγγειλα και χρησιμοποίησα τελικά τη deravera - κρέμα για μαύρους κυκλους, η οποία στοίχισε και αρκετά μαζί με τη μεταφορά. Τίποτα. Καμία διαφορά. Θα πάρω τώρα τη hylexin .... για να δούμε :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μαρία μου να ρωτήσω ακόμα κάτι για μαύρους κυ΄κλους και τα μάτια γενικότερα. Έχω ακούσει πως γίνονται πολύ αποτελεσματικές θεραπείες με λέιζερ για μαύρους κυκλους έχεις ακούσει κάτι;
  Και για το γέμισμα των κάτω βλεφάρων, το λεγόμενο tear trough deformity, έψαξα και βρήκα πως γίνεται τώρα εύκολα και ασφαλή με μια νέα κάνουλα την pix L Μήπως γνωρίζεις γι αυτό κάτι ή για πλαστικό που να το έχει ;
  Σ ευχαριστώ για όλα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Happiness αυτό με το pix L το είδα μόνο σε μια ιστοσελίδα κα πουθενά αλλού και σε κανένα site γιτρού. Μπορείς να μου δώσεις κάποια Links που τα βρήκες ή το είδες και συ σε μια ιστοσελίδα μόνο; Πάντως αν όντως ισχύει θα είναι πολύ καλό. Όταν έχω χρόνο θα το ψάξω περισσότερο αλλά πές μου και εσυ εν τω μεταξύ για τα links

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Μαρία μου κι εγώ το ίδιο μόνο σε μια ιστοσελίδα το βρήκα. Υπάρχουν πολλές αναφορές όμως σε αγγλικές ιστοσελίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Hapiness θα προσπαθήσω να το κοιτάξω το ΣΒ

   Διαγραφή
 18. Καλημερα Μαρια.Τι κανεις;Αγορασα τις κρεμες High POtency Eye Lift kai Intensive Pore Minimizer του Perricone alla......δυστυχως.Δεν ειδα καμμια βελτιωση.Οσον αφορα τους πορους ειχα δοκιμασει και κατι προιοντα της Ρασελ αλλα...Στο ενα ματι μονο εχω σακκουλα η οποια μπορει να προερχεται και απο κατακρατηση υγρων.Εχω και το derma roller.Μπορεις να μου προτεινεις κατι σαν θεραπεια;και τι μπορω να κανω για τους πορους;Οσο πανε μεγαλωνουν!!!!!Σ'ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλενα γεια σου,
   Δυστυχώς καμιά κρέμα δεν μπορεί να δώσει τα ίδια αποτελέσματα σε όλους μας και μόνο δοκιμάζοντας μπορούμε να βρούμε τι μας ταιριάζει και τι όχι. Απλά κάποιες σύμφωνα με τα συστατικά τους προσφέρουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δράσουν αποτελεσματικά ενώ κάποιες άλλες απλά δεν περιέχουν τίποτα αξιόλογο και είναι τελείως πεταμένα λεφτά. Πχ του Perricone περιέχουν Dmae που σε μένα όπως και σε πολλές άλλες γυναίκες το συγκεκριμένο συστατικό "κάθεται" καλά και δίνει ορατά αποτελέσματα. Είχα δοκιμάσει και της Roc με Dmae και επίσης είχα μείνει ευχαριστημένη αλλά του Perricone είναι σαφέστατα πιο δυνατές.
   Για τους πόρους μπορώ να σου προτείνω κάποια πράγματα που θεωρούνται γενικά αποτελεσματικά αλλά και πάλι θα πρέπει να κάνεις μια έρευνα και να δεις τι θέλεις να δοκιμάσεις και να βρεις τι θα ταιριάξει σε σένα καλύτερα.
   Υπάρχει μια κρέμα της Clinique το pore minimizer που έχω ακούσει ότι είναι αρκετά καλό. Δοκίμασε επίσης και την Novaquasol (Πολύ οικονομική φαρμακευτική κρέμα) Επίσης οι συσκευές υψίσυχνων που χρησιμοποιούν οι αισθητικοί μετά τον καθαρισμό μειώνουν του πόρους. Μπορείς να δοκιμάσεις μερικές θεραπείες σε αισθητικό να δεις αν έχουν κάποια θετική επίδραση και αν ναι να πάρεις μετά κάποια ατομική συσκευή υψίσυχνων όπως το Dermawand για χρήση στο σπίτι. Αυτή βοηθά επίσης και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.
   Η δερμοαπόξεση επίσης βοηθά στην ελάττωση των πόρων όπως και το Χημικό Πηλινγκ αλλά τώρα που έρχεται καλοκαίρι καλά είναι να τα αποφύγεις και τα δύο. Από Οκτώβριο μπορείς να ζητήσεις από την Ρασέλ να σου στείλει ένα μικρό μπουκαλάκι με TCA να το δοκιμάσεις.
   Επίσης αν θέλεις δοκίμασε και μάσκα προσώπου με λιωμένη μάσκα ασπιρίνης. γιατί βοηθάει στην σύσφιξη των πόρων. Άλλη μια καλή και οικονομική μάσκα είναι με φυσικό άργιλο και λίγες σταγόνες λεμονιού και tea tree oil. Είναι οικονομικές λύσεις και δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Επίσης άλλη μια φυσική λύση αν δεν ερεθίζει το δέρμα σου είναι να κάνει παγάκια με χυμό αραιωμένο λεμονιού και να περνάς το πρόσωπό σου δυο φορές την ημέρα. Αν νιώθεις όμως τσούξιμο και ερεθισμό μην το συνεχίζεις.
   Επίσης η συσκευή φωτοθεραπείας με κόκκινο φως επίσης βοηθά στην μείωση των πόρων. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τι πιο οικονομικές λύσεις πρώτα και βλέπεις πως θα προχωρήσεις.
   Όσο αφορά τo dermaroller πολλές γυναίκες έχουν αναφέρει μείωση πόρων και λείανση της επιδερμίδας με το dermaroller. Άλλες μετά από μερικές εβδομάδες και άλλες μετά από μήνες. Οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις επίσης. Διάβασε το σχετικό άρθρο για το dermaroller

   Διαγραφή
 19. Kλημερα Μαρια.Σ'ευχαριστω για τις τοσες πολλες και χρησιμες συμβουλες σου.Θα ξεκινησω και θα σε κρατω ενημερη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκ Έλενα :) Ελπίζω να βρεις ανάμεσα στις προτάσεις μου κάτι που θα σου ταιριάξει καλά και θα περιμένω νέα σου.

   Διαγραφή
 20. Μαρία γειά σου κ απο εμένα .. ευχαριστώ για τις τόσο πολύτιμες συμβουλές σου εδώ πέρα ..πριν λίγο καιρό αγόρασα κ γω 2 συσκευές απο το groupon για το πρόσωπο .Βασικά δεν ήξερα οτι θα χρειαζόμουνα έξτρα προιόντα (έιμαι άσχετη βλέπεις ) κ δεν ξέρω κ πως να την χρησιμοποιήσω .. Σου στέλνω το λίνκ κ αν έχεις χρόνο θα το εκτιμούσα να μου πρότεινες τι προιόντα έξτρα θα μπορούσα να βάλω ? πχ αν αγοράσω κάποιο σέρουμ θα είμαι οκ ? Αρχικά σκέφτηκα να πάρω κάτι απο Avon.. φοβάμαι όμως μην κάνω καμιά ζημιά στο πρόσωπό μου .Δέν ξέρω κ κατα πόσο είναι καλά τα συγκεκριμένα προιόντα απλά η σκέψη μου είναι οτι είναι αρκετά φθηνά .. Οι συσκευές που αγόρασα είναι οι εξής : η πρώτη : http://www.groupon.gr/deals/special-deal/groupon-products-slimming-and-beautifying/15079449
  και η δεύτερη αυτή :
  http://www.groupon.gr/deals/special-deal/westfold-trading/4123110
  Το πρόβλημα μου είναι οτι έχω σημάδια ακμής , μια ουλή ,μεγάλους πόρους κ κάποιες κηλίδες τελευταία τώρα στα 37 μου .. επίσης έχω χαλάρωση κυρίως στον λαιμό .. ουφ .. το χειρότερο είναι οτι την πάτησα σε ένα ινστιτούτο γνωστό που πήγα για όλα αυτά .. Πλήρωσα κ δεν έγινε τίποτα .Μου κάνανε γλυκολικό οξύ , το οποίο δεν έκανε τίποτα .. οι πόροι μου είναι όπως ήταν .. όπως κ τα υπόλοιπα. Την πάτησα κανονικά.. οπως φαντάζομαι κ πολοί άλλοι. Ετσι τώρα αποφάσισα να το προσπαθήσω μόνη μου ..
  Ευχαριστώ προκαταβολικά ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Τούλα η πρώτη είναι υπερήχων σε 1 Μεγάκυκλους. Λυπάμαι που το λέω αλλά εάν την πήρες για λιποδυάλιση όπως διαφημίζεται μην περιμένεις να δεις ουσιαστικό αποτέλεσμα με αυτήν την συσκευή. Στην καλύτερη των περιπτώσεων μια λείανση στην όψη της κυτταρίτιδας με καθημερινή χρήση... Για το πρόσωπο από την άλλη εάν είσαι αδύνατη πάλι δεν κάνει συχνή χρήση γιατί η παραμικρή απώλεια λίπους εκεί είναι σημαντική. Εάν έχεις όμως μαγουλάκια και προγουλάκι είναι τέλεια... Χρησιμοποίησε ένα σέρουμ φυσικό και oil free

  Διάβασε αυτό το σχετικό άρθρο Βαθιά Ενυδάτωση με Συσκευή Υπερήχων στο ....σπίτι σας!
  Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αμπούλες μεσοθεραπείας μαζί με ένα ζελέ αλόης. Το υλικό από τις αμπούλες το αφαιρείς με μια ένεση και αφήνεις μέσα την βελόνα. Κάθε φορά απλά τραβάς το υλικό με μια καινούργια σύριγγα. Την αμπούλα την κρατάς στο ψυγείο έως και δύο μήνες από την στιγμή που θα την ανοίξεις.
  Για την δεύτερη συσκευή μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε φυσικό serum ή κρέμα θέλεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. 1000 ευχαριστώ Μαρία μου ... με κάλυψες .. Την πρώτη συσκευή 1Μhz την πήρα γενικά για το πρόσωπο . Εχω και (μαγουλάκια) .. κ λίγο (προγουλάκι) απλά λίγο τρόμαξα με όσα διάβασα που γράφεις για τις συσκευές αυτές των 1Mhz.. τώρα όμως κατάλαβα .. Πόση ώρα λες να την χρησιμοποιώ στις περιοχές μάγουλα κ λαιμό ? Επίσης συγνώμη αλλα δεν είχα δει που απάντησες κ σου έγραψα σε άλλη στήλη σχετικά με το τί προιόντα μπορώ να χρησιμοποιήσω για ιονοφόρεση που επίσης έχουν οι παραπάνω συσκευούλες μου ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Τούλα μου χαίρομαι που βοήθησα :)
  Χρησιμοποίησε την συσκευή υπερήχων για 7-8 λεπτά στο πρόσωπο και στο προγουλάκι γύρω στα 3 λεπτά. Στο λαιμό μην χρησιμοποιήσεις την συσκευή υπερήχων αλλά της ιοντοφόρεσης για 3-4 λεπτά με ένα συσφικτικό ορό.

  Φιλιά και πάντα στην διάθεσή σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Μαρία, πήγα να δοκιμάσω τη λειτουργία EMS με τις παραπάνω συσκευές που σου εγραψα κ δεν καταλαβαίνω να κάνει τίποτα στο πρόσωπο ..Γνωρίζεις αν τα EMS τα νιώθεις στο δέρμα σου σαν μυικές συσπάσεις ? η είναι κάτι που δεν το νιώθεις .. το δοκίμασα κ με τζέλ αλλα κ χωρίς τζέλ κ πάλι τίποτα .. τι να πώ ... Τις είχα αγοράσει πριν ανακαλύψω το Blog σου .. σήμερα με τόσα που έχω μάθει απο όσα γράφονται εδω μέσα δεν θα τις αγόραζα .. απλα μια κ τις έχω είπα να τις δοκιμάσω ..μάλλον ομως είναι για πέταμα.. ε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Τούλα για αυτή λες, MICRO MIRRA Pro Lifting? Δεν την ξέρω αλλά μου κάνει για μικροκύματα που δεν έχουν έντονες συσπάσεις. Βάλτην κοντά στα κάτω βλέφαρα που είναι πιο ευαίσθητα, νιώθεις κάποια σύσπαση; Όταν την φέρνεις κοντά στο στόμα νιώθεις κάποια μεταλλική γεύση; Επίσης κατά την διάρκεια της χρήσης αφαίρεσε όλα τα κοσμήματα σου. Γενικώς πάντως ακόμα και αυτές με microcurrents που κάνουν δουλειά χρειάζονται συστηματική χρήση για να δεις κάποιο αποτέλεσμα. Δεν είναι από τις τεχνολογίες που δίνουν άμεσα ορατή διαφορά. Χρησιμοποίησέ την για ένα μήνα τρεις φορές την εβδομάδα με κινήσεις ανοδικές πάντα από κάτω προς τα πάνω και από μέσα προς τα έξω. Ούτε εγώ να σου πω την αλήθεια θα την επέλεγα γιατί δεν μου αρέσει να παίρνω συσκευές που δεν αναφέρουν με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά, την ισχύ και απλά λένε lifting. Δώστης όμως μια ευκαιρία αφού την πήρες... Ποτέ δεν ξέρεις :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ναί Μαρία για την MICRO MIRRA Pro Lifting λέω αλλα κ για την άλλη την Slimming and Beautifying 6 σε 1 .. και οι δυο υποστηρίζουν υποτίθεται το EMS .. τι να πω.. θα δοκιμάσω αν είναι για λίγο καιρό , κ βλέπουμε .. ευχαριστώ πάντως..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.